Zeleninové lečo s hlivou na cestoviny fotorecept
Foto: zuzanka1367
Taký odľahčený obed a ešte aj nenáročný na prípravu občas príde vhod hlavne, keď je dostatok čerstvej zeleniny...
3-4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
6 ks |
|
2 ks (alebo chilli paprička) |
|
1 ks |
|
(alebo olej) |
|
1 ks |
|
štipka |
|
štipka |
|
štipka (pamajorán) |
|
1 menší pohár |
|
Postup
-
1
Hlivu, paradajky, papriku, cuketu a cibuľu si nakrájame...
-
2
na oleji (masti) speníme cibuľku, pridáme hlivu a popražíme, posypeme oreganom, osolíme, pridáme korenie, paradajkový pretlak a nakrájanú zeleninu...varíme odkryté, pred dokončením pridáme čierne olivy prekrojené na polovicu a už iba prehrejeme...
-
3
U nás sa toto lečo podávalo s celozrnou cestovinou a môže sa posypať aj nastrúhaným parmezánom...
aj len s domácim chlebíkom - výborné