Zeleninová nátierka na hrianky (fotorecept)

Autor receptu: petravoska

Máte na záhrade veľa rajčín a papriky? Toto je to pravé, čo sa zíde počas dlhých zimných večerov, keď budete chcieť niečo fajné a budete "šuňať" v špajzi a hľadať "lakocinky".

120 minút
príprava
60 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Zeleninu umyjeme a očistíme. Paradajky zbavíme miesta, kde sa začína stopka, z papriky vyberieme semienka, cibuľu rozštvrtíme. Feferónky môžeme a nemusíme použiť.
  2. Zeleninu pomelieme na mäsovom mlynčeku.
  3. Zmes dáme do hrnca, pridáme čierne korenie, soľ, nakladač a olej a varíme asi hodinu.
  4. Po hodine naplníme zaváraninové poháre, uzavrieme a sterilizujeme asi 15 min.
  5. A potom už len si vychutnať hrianky kedykoľvek na ne dostanete chuť. Tento recept som pôvodne našla v jednej kuchárskej knihe ako mäsovú nátierku. Nemám však odvahu po dvoch mesiacoch jesť mäso v nej. Zistila som však, že bez mäsa mi chutí dokonca viac, vôbec v nej nechýba. Želám dobrú chuť aj vám!