Zeleninka podľa Oliviera
Autor receptu: sjuz
Mám to od Jamieho Oliviera - a veľmi sme si ju obľúbili - na zimné večery ako stvorená. Zahreje, zasýti.
15 minút príprava |
20 minút na 180-200 °C |
Postup
- Zeleninu olúpeme, nakrájame pozdĺžne na polovice - podľa veľkosti zeleniny - ak je veľká, môže sa aj na tri, štyri pásiky.
- Zmiešame med, citrónovú šťavu, soľ, posekané čili papričky, rozmarín, roztlačený cesnak, olej.
- Touto marinádou bohato potrieme zeleninu, pokladieme na plech a pečieme do skoro mäkka. Mala by byť mierne do hneda - med trochu skaramelizuje.
Samozrejme - množstvá si upravujete podľa toho, koľko zeleninky chcete piecť.
Je výborná aj ako príloha k pečeným masám.