Zeleninka podľa Oliviera

Autor receptu: sjuz

Mám to od Jamieho Oliviera - a veľmi sme si ju obľúbili - na zimné večery ako stvorená. Zahreje, zasýti.

15 minút
príprava
20 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Zeleninu olúpeme, nakrájame pozdĺžne na polovice - podľa veľkosti zeleniny - ak je veľká, môže sa aj na tri, štyri pásiky.
  2. Zmiešame med, citrónovú šťavu, soľ, posekané čili papričky, rozmarín, roztlačený cesnak, olej.
  3. Touto marinádou bohato potrieme zeleninu, pokladieme na plech a pečieme do skoro mäkka. Mala by byť mierne do hneda - med trochu skaramelizuje. Samozrejme - množstvá si upravujete podľa toho, koľko zeleninky chcete piecť. Je výborná aj ako príloha k pečeným masám.