Zelené rezance s hubami a šošovicou

Autor receptu: redakcia

2
porcie
60 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Preosiatu múku, vajcia, čerstvý alebo rozmrazený špenát, soľ, olej a oregano vymiesime rukami. Podľa potreby primiesime trochu múky. Cesto zabalíme do mikroténovej fólie a hodinu necháme odležať. Huby aj šošovicu namočíme na hodinu do studenej vody. Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na 1 mm hrúbku, posypeme múkou, zrolujeme a pokrájame na 2 cm široké rezance.
  2. Scedené huby a šošovicu udusíme na 3 PL olivového oleja. Potom pridáme bylinky a bujón a 10 minút varíme. Vodu na rezance osolíme, pridáme zvyšnú PL olivového oleja a keď začne vrieť, za stáleho miešania do nej vložíme rozvinuté rezance. Varíme 3–5 minút.
  3. Scedené rezance zmiešame so šošovicovo–hubovou masou a dochutíme soľou a korením.