Želé cukríky z kôry červeného melóna (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Recepty na použitie kôry z červeného melóna tu už mám vo forme džemu a i na kyslo ako
uhorky.Dnes som urobila maškrtu v podobe želé cukríkov.
5 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Kôru z červeného melóna som pokrájala na kocky.Zelenú časť som odstránila.
- Pokrájanú kôru som voložila do hrnca a zaliala vodou.Nechala som variť 5 minút.
- Použila som tento hrnček, ktorým som merala kocky melóna.
- soľ i cukor.
- Kocky som nechala variť 5 min. Po tomto čase som nasypala do vody soľ.Pomiešala som, aby sa mi soľ roztopila a v tomto roztoku som nechala stáť 6 hodín.
- Potom som kocky scedila a poriadne opláchla vo viacerých vodách.
- Pripravila som z vody,citrónovej šťavy a cukru sirup. Kocky som vrátila do hrnca a zaliala som ich ich sirupom.Pomaly som nechala variť, pokiaľ kocky celkom neboli mäkké.
- Napokon som ich scedila a nechala celkom odkvapkať.Obalila v kryštálovom cukre. Môže sa pridať i vanilka.Keď ich budem opäť pripravovať, pridám do sirupu i bylinky.Najlepšie by sa asi hodila medovka. Prajem vám dobrú chuť.