Želé cukríky z kôry červeného melóna (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Recepty na použitie kôry z červeného melóna tu už mám vo forme džemu a i na kyslo ako uhorky.Dnes som urobila maškrtu v podobe želé cukríkov.

5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kôru z červeného melóna som pokrájala na kocky.Zelenú časť som odstránila.
  2. Pokrájanú kôru som voložila do hrnca a zaliala vodou.Nechala som variť 5 minút.
  3. Použila som tento hrnček, ktorým som merala kocky melóna.
  4. soľ i cukor.
  5. Kocky som nechala variť 5 min. Po tomto čase som nasypala do vody soľ.Pomiešala som, aby sa mi soľ roztopila a v tomto roztoku som nechala stáť 6 hodín.
  6. Potom som kocky scedila a poriadne opláchla vo viacerých vodách.
  7. Pripravila som z vody,citrónovej šťavy a cukru sirup. Kocky som vrátila do hrnca a zaliala som ich ich sirupom.Pomaly som nechala variť, pokiaľ kocky celkom neboli mäkké.
  8. Napokon som ich scedila a nechala celkom odkvapkať.Obalila v kryštálovom cukre. Môže sa pridať i vanilka.Keď ich budem opäť pripravovať, pridám do sirupu i bylinky.Najlepšie by sa asi hodila medovka. Prajem vám dobrú chuť.