Foto: vikulqa
Výborný ľahký zákusok :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
1 a 1/2 hrnček |
|
3 PL (javorový sirup) |
|
Plnka: | |
20 g |
|
6 PL |
|
1 a 1/2 hrnček |
|
5 PL |
|
250 g |
|
1 kvapka (rumová) |
|
5 ks |
|
1/2 hrnček |
|
3 PL (javorový sirup) |
|
Postup
-
1
Cesto: Oddelíme si bielka od žĺtkov. Do misky dáme bielka, 1 a pol hrnčeka kokosu a 3 PL medu. Poriadne premiešame. Do pekáča dáme papier na pečenie a zmes rozotrieme a popritláčame po celej ploche. ( Ja som robila do dvoch pekáčov: 23x14cm ) Dáme piecť do rúry na 180 stupňov, cca 20 min do zlatista. ( Treba to kontrolovať každých 5 min. )
- 2
Plnka: Do hrnca dáme želatínu, ktorú zalejeme vodou. Necháme nabobtnať. (10 min.) Želatínu po nabobtnaní zahrejeme na sporáku iba na jednu minútku. Necháme ju trošku vychladnúť. V miske si rozmiešame mlieko, múku, arómu, 3 PL medu. Vylejeme do mierne vychladnutej želatínovej zmesi, premiešame. Pridáme žĺtka, premiešame a zohrievame cca 10 minút ( NEVARÍME ! ). Ako posledné pridáme pol hrnčeka kokosu, opäť premiešame a necháme zmes trošku vychladnúť.
- 3
Po dopečení cesta ho oddelíme od papiera na pečenie. ( Ja som ho oddelila a nechala v tom pekáči v ktorom som piekla, keďže cesto je riedke a musí stuhnúť ) Vylejeme na cesto žĺtkovú zmes a prikryjeme druhým plátom cesta. Necháme v chladničke vytuhnúť aspoň 5-7 hodín. ( No mne sa zdalo že mi to stuhlo už po dvoch hodinách )
- 4
Môžeme podávať poliate medom/javorovým sirupom a posypané kokosom. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ďakujem :)
Originál recept: www.fitrecepty.sk/recept/kokosove-rezy-zltkovym-pudingom/...
Inakšie @fineliving cícerovú múku kúpiš na internete, v bio predajniach alebo si ju môžeš urobiť doma, má veľmi široké využitie :)