Zdravý kokosový zákusok so žĺtkovým pudingom

Autor receptu: vikulqa

Výborný ľahký zákusok :)

8
porcií
5 minút
príprava
10+20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Oddelíme si bielka od žĺtkov. Do misky dáme bielka, 1 a pol hrnčeka kokosu a 3 PL medu. Poriadne premiešame. Do pekáča dáme papier na pečenie a zmes rozotrieme a popritláčame po celej ploche. ( Ja som robila do dvoch pekáčov: 23x14cm ) Dáme piecť do rúry na 180 stupňov, cca 20 min do zlatista. ( Treba to kontrolovať každých 5 min. )
  2. Plnka: Do hrnca dáme želatínu, ktorú zalejeme vodou. Necháme nabobtnať. (10 min.) Želatínu po nabobtnaní zahrejeme na sporáku iba na jednu minútku. Necháme ju trošku vychladnúť. V miske si rozmiešame mlieko, múku, arómu, 3 PL medu. Vylejeme do mierne vychladnutej želatínovej zmesi, premiešame. Pridáme žĺtka, premiešame a zohrievame cca 10 minút ( NEVARÍME ! ). Ako posledné pridáme pol hrnčeka kokosu, opäť premiešame a necháme zmes trošku vychladnúť.
  3. Po dopečení cesta ho oddelíme od papiera na pečenie. ( Ja som ho oddelila a nechala v tom pekáči v ktorom som piekla, keďže cesto je riedke a musí stuhnúť ) Vylejeme na cesto žĺtkovú zmes a prikryjeme druhým plátom cesta. Necháme v chladničke vytuhnúť aspoň 5-7 hodín. ( No mne sa zdalo že mi to stuhlo už po dvoch hodinách )
  4. Môžeme podávať poliate medom/javorovým sirupom a posypané kokosom. Dobrú chuť :)