Zdravý banánový koláčik

lia66 - fotkalia66, 20. mája 2013
Zdravý banánový koláčik
Foto: lia66

Zdravý, rýchly, fajnový...proste mňamka fantastická-zbľajzli sme ho za pol dňa.

Suroviny

3 ks
200 ml (zákvas, Acidko, poch. smotana, ...)
2 pl
1 pl
2 ks
1 hrnček
1/2 hrnčeka
1/2 balíčka
 štipka
podľa potreby (nemusí byť)




Postup

  1. 1

    Suché ingrediencie(múky, kypr.prášok a soľ)zmiešame dokopy...pridáme zmes "mokrých" ingrediencií(popučené banány, jogurt, med, citr.šťava, vajíčka) a vymiešame cesto.

  2. 2

    Hustejšie cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie-ja som najprv vyliala polku cesta na plech, do druhej som zamiešala cca 2pl kakaka a "zaliala" prvú polku cesta na plechu. Kto, ale kakaové nemusí, kľudne kakao môže vynechať. Pečieme na 170st-koľko, tak to presne nepoviem...dopekala som popritom kurča a varila polievku, tak som to nejak nepostrehla-ale cca trištvrte hodku. Ak by sa vrch začal pripekať a cesto vnútri by ešte nebolo(skúsime špajdľou), tak koláč prikryjeme alobalom.

  3. 3

    Ja som ho piekla na plechu s 23cm priemerom, takže nebol nejak vysoký, ale stačil...myslím, žeby sa dal urobiť aj napríklad vo forme na biskupský, ale bude sa piecť dlhšie a určite prikrytý alobalom.

Diskusia k receptu

anina6
pekný koláčik aj tie ingrediencie sa mi pozdávajú, takže ukladám.
luss44
vyzerá taký fajn šťavnatý, ukladám a vyskúšam
martamm
Toto je koláčik presne podľa mojich chutí, ukladám a pri najbližšej chuti na mlsanie upečiem :)
cesminaz
..tak toto si ukladam a urcite onedlho aj vyskusam..skusam prejst na zdravsie sladkosti :-))) este sa spytam,ze si mozem tie ovsene vlocky aj sama zomlet nie?-a bude ztoho ovsena muka hm? je to to iste? dakujem za odpoved :-)
lia66
@cesminaz ovsenú múku ja nekupujem, ale vločky si meliem normálne v mixéry...samozrejme nie ručným-to by lietalo po kuchyni, ale "klasickým" mixérom to ide super :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia