Zdravé lasagne s cuketou a kuracím mäsom fotorecept

tutikompoty - bez fotkytutikompoty, 11. januára 2017
Zdravé lasagne s cuketou a kuracím mäsom (fotorecept)
Foto: Tutikompoty

Lasagne tak trochu inak. Nízkosacharidové a hlavne zdravé.

9
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Plnka č.1:
700 g
150 g
150 g z konzervy
0,1 l
1 ks vačšia
3 plátky
Plnka č.2:
600 g
2 ks
Suroviny na vrstvenie:
3 ks
50 g
120 g (alebo strúhaný) 30 % tuku
200 g z konzervy




Postup

  1. 1

    Postup je trošku zložitejší, ale výsledný efekt je super. Pripravíme si teda plnku č.1. Osmažíme trochu slaniny spolu s cibuľkou a na nej orestujeme nakrájané kuracie stehná - osolené a okorenené. Keď sa mäso zatiahne, tak pridáme červené víno. Podusíme cca 5 minút a nakoniec pridáme cherry paradajky a paradajky z konzervy. Podusíme ďalších cca 10 minút nech sa chute prepoja. Na záver odkryjeme, dochutíme oreganom a miešame nech sa trochu zredukuje omáčka, aby tam nebolo veľa vody. Takto pripravenú zmes necháme odkrytú a odložíme si ju nabok.

    Zdravé lasagne s cuketou a kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si plnku č.2. Odporúčam kúpiť cottage suchší, nie tie smotanové, lebo všetka voda navyše je zlá a lasagne by mohli plávať vo vode a nedali by sa servírovať hneď. Spojíme cottage cheese so žltkami, soľou, korením a vymešame to. Prebytočnú "šťavu" z vymiešania vylejeme. Necháme to naboku postáť a znova pred vrstvením odlejeme "šťavu" , ktorú cottage pustí.

    Zdravé lasagne s cuketou a kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cukety si rozkrojíme na polovice a krájame na plátky zhruba 2-3-4 mm tenké. Takto nakrájanú cuketu poukladáme na mriežku, ktorú dáme do pekáča a vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 15 minút. Cukety si vyberieme a môžeme začať vrstviť a prekladať do zapekacej misy. Spodok misy potrieme paradajkami z konzervy a ďalej nasleduje : 1. cuketa, 2. plnka č.2, 3. špenát, 4. plnka č.1, 5. cuketa, 6. plnka č.2, 7. špenát, 8. plnka č.1, 9. syr ( Ja som to na konci preložil ešte údeným syrom - lebo bola požiadavka :), ale to nie je potrebné)

    Zdravé lasagne s cuketou a kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Postup možno vyzerá zložito, ale treba vyskúšať. Stoji to za to! :) Takto pripravenú zapekaciu misu vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov (mám elektrickú) na 50 minút. Po vybratí necháme troškú ochladnúť a môžeme servírovať :) Dobrú chuť :)

    Zdravé lasagne s cuketou a kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Samé dobré suroviny, krásná prezentace, vůně se táhne až k nám! Bezva receptík!
peter48
Zaujímavý recept na "lazane" bez lazaní. Že mi to skôr, v rámci diabetickej diéty nenapadlo. Určite sa nechám inšpirovať.
kakao
Toto nemá s lasagnami absolútne nič spoločné, lasagne sú predsa cestoviny a nie zelenina! Toto je zapekaná cuketa s mäsom a syrom!!!
1x kakao