Foto: medovnicek
Recept mám z internetu - maňa recepty
Suroviny
Cesto: | |
9 ks |
|
9 PL |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
1 1/2 PL |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
1 l |
|
9 ks |
|
9 PL |
|
2 1/2 ks |
|
30 dkg |
|
1 ks |
|
4 PL |
|
Okrem toho: | |
|
|
10 dkg |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Hlbší plech vystelieme papierom na pečenie, pomastíme ho a posypeme 10 dkg sekaných orechov
-
2
Bielka vyšľaháme s práškovým cukrom, pridáme hladkú múku rozmiešanú s práškom do pečiva, strúhanku a olej. Bielkové cesto navrstvíme na orechy a upečieme - 180 C.
-
3
Po upečení a čiastočnom vychladnutí papier stiahneme a orechovú časť ešte za tepla natrieme nutelou.
-
4
Z mlieka si odlejeme približne 1 dcl - vymiešame v ňom Zlaté klasy. Zvyšok mlieka dáme variť so žĺtkami a kryštálovým cukrom.
-
5
Keď zmes vrie, pridáme rozmiešané Zlaté klasy a uvaríme hustú kašu.
-
6
Keď kaša vychladne, spojíme ju s maslom, ktoré vymiešame s vanilkovým cukrom.
-
7
Plnku rozdelíme na dve časti, do jednej pridáme kakao.
-
8
Krém ukladáme striedavo - 1 PL biely, 1 PL kakaový, zarovnáme.
-
9
Práškovú šľahačku vyšľaháme a natrieme na krém.
-
10
Na vrch nastrúhame čokoládu.
-
11
Po stuhnutí krájame na rezy.
a žltka sa použijú na niečo iné?
určite ukladám
@paveva žĺtky idú do krému