Zázvorový crème brûlée 
	        Autor receptu: andys
	         
	        
	        Jednoduchý klasický francúzsky recept s úžasným výsledkom :)
| 		  
				  	  
				  	6 porcií  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	60 minút  na 130 °C  | 
Postup
- Smotanu s vanilkovým luskom zohrejeme tesne pod bod varu. Vanilkový lusk vyberieme (môžeme ho použiť na ochutenie práškového cukru).
 - Žĺtky vymiešame s 50 g cukru a vmiešame do smotany. Do formičiek nakrájame babány, pokvapkáme ich šťavou z citróna a posypeme mletým zázvorom. Zalejeme krémom.
 - Pečieme v mierne vyhriatej rúre v zapekacej nádobe vo vode, siahajúcej do polovice výšky formičiek kým krém nezhustne.
 - Hotové crème brûlée necháme vychladnúť v chladničke. Pred podávaním rovnomerne posypeme zvyšným krupicovým cukrom a necháme skaramelizovať pomocou flambovacej pištole, prípadne zapečieme pod grilom. Dobrú chuť :)
 - Obmena: Zázvor môžeme nahradiť napr. muškátovým orieškom alebo škoricou.