Kuchyňa a vybavenie

Flambovacia pištoľ.

tinca - fotkatinca, 11. októbra 2011

Milí varecháči. Chcem sa s vami podeliť o skúsenosť, dostala som k meninám flambovaciu pištoľ. Čo je ideálny, praktický a účinný horák. Tryska sa plní bežným plynom do zapaľovačov zospodu.
Má široké použitie napr. výroba klasického creme-brulée, na karamelizáciu cukru, povrchovú úpravu mias, steakov a rebierok, zapekanie a gratinovanie syrov, opekanie zeleniny a čo je super aj na sťahovanie šupky zo zeleniny-rajčiny,paprika a.p. Dnes som ho už aj na rajčinách vyskúšala. Je to fakt praktický doplnok každej kuchyne. Cenu samozrejme neviem, lebo je to darček. Ale potešil ma. Bude pridaná aj fotka, ktorú musí pridať ale redakcia,tak chvíľu strpenia.
P.S.na obr. je aj valček na plech, ale ten všetci poznáte. Možno aj túto pištoľ mnohí máte. Tak nech je to pre tých, ktorí ju nemajú,alebo nepoznajú. TINCA

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Poznám flambovaciu pištol z videnia, je to ináč praktická vec, ako vidím, má aj široké použitie, nahradí asi čiastočne aj gril , čím ušetrí čas. Zišla by sa, zaujímalo by ma, či je bežne dostať aj v Domácich potrebách. A, samozrejme aj približná cena, lebo je viac druhov. Tinca, ak j u použiješ, daj sem recept, zaujímalo by ma napr. pri zelenine a mäse jej použitie.
tinca
@evanaaa počkaj si na fotku, tam ju uvidíš a dnes som oflambovala rajčiny do granadieru, pridala som rcp čaká na zverejnenie. Je to super vecička.
alexdidi
Veľmi som na ňu pokukovala, keď bola vo veľkej akcii, tuším v Hypke, ale nakoniec som nekúpila(asi som mala), takže namiest nej používam na tieto účely gril. Tiež by som sa veru potešila takému darčeku.....
tinca
@janger pozrela som si tvoj link, pištoľ je podobná mojej len inej farby. Ja nemám tie ohňovzdorné misky, idem si ich kúpiť a bude aj brulée
tinca
@andys pozrela som si vyskúšam aj palacinky, aj ovocie mám na pláne
hannah22
vďaka za informáciu, ja zatial len pokukujem, ale tvoje info ma potešilo je v ňom kopa možností, už viem čo budem chcieť na Vianoce.... :))
eunika
Ďalšia užitočná hračička do kuchyne po ktorej túžim a najbližšie si ju asi darujem...
majo51
videl som ju predávať v metre ale dosť dávno a nebola lacná a ešte v korunách a stála okolo 1200,Sk ale tam sú dosť profesionálne veci a ceny. Je vynikajúca na zdobenie zmrzliny keď je pokrytá vyšľahanými bielkami s cukrom.
babidka
napisem Jeziskovi ze som bola dobra a ze chcem tu pistol:-)
evanaaa
No, veľa miesta nezaberie (ja by som už na niečo väčšie nemala miesto), teraz som si v Lídli kúpila tie formy na pralinky a nevedela som, kde ich vopchať.....ale asi mi zostane len kúpiť si normál pištol a streliť si do hlavy, aby som všetko, čo uvidím, nechcela, chichi.
tinca
@evanaaa však sa tu tak rehocem, ja mám ten istý problém v tom mojom prdinci-kuchyni, kamošky mi stále kupujú voľačo do kuchyne, už dostali zákaz, lebo pomaly neviem ani čo mám.
eunika
Dievčatá,nie ste samé,ja zápasím s nedostatkom miesta v kuchyni neustále,a nielen v kuchyni,už mám zaprataný každý kútik a potom mám veľký problém niečo nájsť,ale nemôžem si pomôcť,keď niečo chcem, tak to musím mať.Asi si to budem musieť radikálne zakázať:-)))
eunika
Ale tú flambovaciu pištoľ som si už objednala...
tinca
@eunika máš pravdu ja vždy pri upratovaní zistím čo všetko mám a používam zriedka, alebo nepoužívam. Už si idem objednať ďalšiu skrinku a verím, že bude väčší prehľad:)