Zázvorová torta s mandľovým krémom fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 25. apríla 2011
Zázvorová torta s mandľovým krémom (fotorecept)
Foto: alexdidi

Veľmi svieža torta, ktorá tak pristane k sviatočnému veľkonočnému menu.

16
porcií
50 minút
príprava
50 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Krehké cesto:
150 g
50 g
100 g (tuk)
1 ks
Piškótový korpus:
10 g
4 PL
5 ks
50 g
80 g
60 g
2 ČL
50 g (citrusová kôra)
60 g tekuté
Krém:
100 g
500 ml
1 bal.
100 g
150 mll
250 g
1 bal
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si krehké cesto z daných surovín a zabalené do fólie chladíme 30 minút. Potom vyvaľkáme a vykrojíme kruh priemeru 25cm. Zo zbytku cesta vypichujeme zajačikov a veľkonočné vajíčka. Plát popicháme vidličkou a pečieme 10-15minút, zajačikov 8minút pri 180stC.

    Zázvorová torta s mandľovým krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na piškótový korpus zmiešame mletý zázvor a rum.

    Zázvorová torta s mandľovým krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Žĺtky s cukrom vymiešame do hustej peny a primiešame zázvor s rumom.

    Zázvorová torta s mandľovým krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Navrch preosejeme múku, škróbovú múčku, prášok do pečiva a zľahka premiešame. Primiešame aj kandizovaný zázvor alebo kandizovanú citrusovú kôru, ktorú som teraz dávala aj ja, pretože som nezohnala zázvor.

    Zázvorová torta s mandľovým krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a tiež zľahka primiešame do piškótovej hmoty spolu s tekutým maslom.

    Zázvorová torta s mandľovým krémom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hmotou naplníme formu s priemerom 25cm, ktorú sme vyložili papierom na pečenie a pečieme asi 35 minút pri 160stC. Upečený korpus vyklopíme z formy, necháme vychladnúť a prerežeme na polovicu.

    Zázvorová torta s mandľovým krémom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na krém uvaríme z mlieka, pudingového prášku a cukru puding, ktorý necháme vychladnúť za občasného premiešania. Primiešame tvaroh a šľahačku vyšľahanú so stužovačom. Do polovice plnky primiešame aj polovicu mandľových lupienkov.

    Zázvorová torta s mandľovým krémom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Korpus z krehkého cesta potrieme džemom.

    Zázvorová torta s mandľovým krémom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Priložíme plát piškótového korpusu, potrieme ho krémom s mandľami a priklopíme aj druhú časť korpusu.

    Zázvorová torta s mandľovým krémom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Celú tortu potrieme krémom bez lupienkov a posypeme lupienkami.

    Zázvorová torta s mandľovým krémom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Upečené zajačiky a vajíčka potrieme cukrovou polevou a použijeme na ozdobu. Ja som na polevu vymiešala práškový cukor s citrónovou šťavou a prifarbila. Skôr než som stihla ozdobiť a odfotiť tortu, už sa krájala.....

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
to je skvelá tortička.... zázvor mám rada,,, pridávam ho do jedál a aj do čaju... je veľmi zdravý