Zázvorová torta s mandľovým krémom fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 25. apríla 2011
Zázvorová torta s mandľovým krémom (fotorecept)
Foto: alexdidi

Veľmi svieža torta, ktorá tak pristane k sviatočnému veľkonočnému menu.

16
porcií
50 minút
príprava
50 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Krehké cesto:
150 g
50 g
100 g (tuk)
1 ks
Piškótový korpus:
10 g
4 PL
5 ks
50 g
80 g
60 g
2 ČL
50 g (citrusová kôra)
60 g tekuté
Krém:
100 g
500 ml
1 bal.
100 g
150 mll
250 g
1 bal
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si krehké cesto z daných surovín a zabalené do fólie chladíme 30 minút. Potom vyvaľkáme a vykrojíme kruh priemeru 25cm. Zo zbytku cesta vypichujeme zajačikov a veľkonočné vajíčka. Plát popicháme vidličkou a pečieme 10-15minút, zajačikov 8minút pri 180stC.

    Zázvorová torta s mandľovým krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na piškótový korpus zmiešame mletý zázvor a rum.

    Zázvorová torta s mandľovým krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Žĺtky s cukrom vymiešame do hustej peny a primiešame zázvor s rumom.

    Zázvorová torta s mandľovým krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Navrch preosejeme múku, škróbovú múčku, prášok do pečiva a zľahka premiešame. Primiešame aj kandizovaný zázvor alebo kandizovanú citrusovú kôru, ktorú som teraz dávala aj ja, pretože som nezohnala zázvor.

    Zázvorová torta s mandľovým krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a tiež zľahka primiešame do piškótovej hmoty spolu s tekutým maslom.

    Zázvorová torta s mandľovým krémom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hmotou naplníme formu s priemerom 25cm, ktorú sme vyložili papierom na pečenie a pečieme asi 35 minút pri 160stC. Upečený korpus vyklopíme z formy, necháme vychladnúť a prerežeme na polovicu.

    Zázvorová torta s mandľovým krémom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na krém uvaríme z mlieka, pudingového prášku a cukru puding, ktorý necháme vychladnúť za občasného premiešania. Primiešame tvaroh a šľahačku vyšľahanú so stužovačom. Do polovice plnky primiešame aj polovicu mandľových lupienkov.

    Zázvorová torta s mandľovým krémom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Korpus z krehkého cesta potrieme džemom.

    Zázvorová torta s mandľovým krémom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Priložíme plát piškótového korpusu, potrieme ho krémom s mandľami a priklopíme aj druhú časť korpusu.

    Zázvorová torta s mandľovým krémom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Celú tortu potrieme krémom bez lupienkov a posypeme lupienkami.

    Zázvorová torta s mandľovým krémom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Upečené zajačiky a vajíčka potrieme cukrovou polevou a použijeme na ozdobu. Ja som na polevu vymiešala práškový cukor s citrónovou šťavou a prifarbila. Skôr než som stihla ozdobiť a odfotiť tortu, už sa krájala.....

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
Škoda, ten kandiz. zázvor som ešte nevidela, ale je to v tej torte zaujímavé, vypadá dobre aj ten krém, že doň nejde maslo, ale tvaroh a šľahačka. A mandlové lupienky, ako dobre to znie. Ja by som prípadne ešte na zvýraznenie mandl. chuti použila mandlový puding, ale dobrý je aj ten vanilkový. Ešteže mám pred sebou košíčky plnené traseným krémom, navrchu šľahačka a čokoškrupinky. Aspoň mi sliny netečú.
@3sandra3 , kandizovaný zázvor som mala predtým zo zahraničia, je to zaujímavá a dobrá chuť,žiaľ v PO som ho nedostala, ale veľmi dobre poslúžila aj citrus.kôra.@evanaaa , iste bude dobrý aj mandľový puding, ja som však nechávala vyniknúť viac ten zázvor.....ďakujem všetkým za milé komentáre...
Tak článok mám "pod nosom" a až na upozornenie Lucylee som si ho všimla a som rada, skúsim ho vypestovať a aj viac využívať a používať pri varení-pečení, vďaka. No a ako sa aj v článku píše, kandizuje sa tak, ako aj iné ovocie, či šupky - voda a cukor.

Pridaj komentár k receptu: