Zaváraný šalát

Zaváraný letný šalát

Autor receptu: susan1009

Tento recept som našla na internete, ale upravila som si ho podľa seba. Všetkým veľmi chutil, tak sa s Vami oň podelím.

15-20 minút
na 80 °C

Suroviny

Postup

  1. Uhorky nakladačky také väčšie už (tie nemám rada na zaváranie, tak som ich využila takto) som nastrúhala na tenké kolieska aj so šupkou, bielu cibuľu na kolieska, tentoraz som mala červenú, dala som tú, mrkvu na hrubšom strúhadle čo sa strúhajú jabĺčka a papriku na pásiky.
  2. Všetko dáte do jednej misky a zmiešate. Potom si pripravíte nálev. Odmerala som ocot, vsypala cukor, soľ, vegetu a všetko zamiešala v miske a vyliala na nakrájanú zeleninu. Takto pripravené to nechám postáť aj pol dňa, nech zelenina ešte pustí šťavu.
  3. Hotovú zmes naložíte do fliaš doliala som zvyšným nálevom, čo mi ostal a zavrela. Sterilizujete 15-20 min pri 80 stupňoch. Alebo ako ste naučení, podobne ako uhorky.
  4. Recept bol na štyri kilá uhoriek, prispôsobila som ostatným pridaným surovinám. Ak máte menej uhoriek, môžte pridať viac papriky, alebo mrkvy alebo viac cibule záleží len na Vás a na surovinách, ktoré máte. Ale nálev je na tie 4 kg, tak sa držím, aby som mala štyri kilá surovín. Ak máte radi pikantné, môžte pridať aj feferónky.