Zaváraný kôpor

Zaváraný kôpor na zimu (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Úplne jednoduchý recept a rokmi overený, že zostane krásne zelený, nestráca na chuti, vôni a naviac sa dá dobre použiť aj ocot na ochutenie kyslých polievok a omáčok.

1 pohár
porcia
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kôpor som dnes obrala, poriadne som ho osprchovala pod tečúcou vodou a uložila na kuchynskú útierku, aby prebytočná voda mala kde kvapkať.
  2. Pohár som dobre umyla a vysterilizovala aj s vrchnákom a robím si z kôpru malé kytičky, ktoré ukladám okolo bokov pohára, kde skončili stopky, pokračujem listami a opačne, treba ho dobre potlačiť, aby sa čím viac do pohára zmestilo.
  3. Keď mám pohár plný, zostatkom listov vyplním aj stred pohára a opäť dobre potlačím.
  4. Zostavá už iba posledná vec, naplniť pohár až po vrch octom.
  5. Poriadne zatvoriť. Ja ho mám celú zimu na poličke v špajzi. Nemám s ním negatívne skúsenosti. Zostane po celú zimu krásne zelený. Pri každom použití treba pohár poriadne zatvoriť, aby vám zostal stále svieži.
  6. Prajem vám dobrú chuť.