Zaváraný kôpor
Zaváraný kôpor na zimu (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Úplne jednoduchý recept a rokmi overený, že zostane krásne zelený, nestráca na chuti, vôni a naviac sa dá dobre použiť aj ocot na ochutenie kyslých polievok a omáčok.
1 pohár porcia |
30 minút príprava |
Postup
- Kôpor som dnes obrala, poriadne som ho osprchovala pod tečúcou vodou a uložila na kuchynskú útierku, aby prebytočná voda mala kde kvapkať.
- Pohár som dobre umyla a vysterilizovala aj s vrchnákom a robím si z kôpru malé kytičky, ktoré ukladám okolo bokov pohára, kde skončili stopky, pokračujem listami a opačne, treba ho dobre potlačiť, aby sa čím viac do pohára zmestilo.
- Keď mám pohár plný, zostatkom listov vyplním aj stred pohára a opäť dobre potlačím.
- Zostavá už iba posledná vec, naplniť pohár až po vrch octom.
- Poriadne zatvoriť. Ja ho mám celú zimu na poličke v špajzi. Nemám s ním negatívne skúsenosti. Zostane po celú zimu krásne zelený. Pri každom použití treba pohár poriadne zatvoriť, aby vám zostal stále svieži.
- Prajem vám dobrú chuť.