Zavárané ríbezle, egreše

olinecka - fotkaolinecka, 7. júla 2014
Zavárané ríbezle, egreše
Foto: olinecka

Toto bolo moje dnešne zavaranie.

50 minút
príprava
5-8 minút
tepelná úprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ovocie očistime a umyjeme nechame odkvapkať.

  2. 2

    Z vody a cukru uvarime sirup ,ktorym budeme zalievať ovocie v poharoch.Ovocie zalievame ešte horúcim.

  3. 3

    Sterizujeme 5-8 minut.Neviem ,či toto bude pre niekoho námet.Ja som rada keď na Vareche niečo nove.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
@Olinecka , všetko, co spracujeme v lete, v zime oceníme. Doma sme zavarali egrese, ktoré sme popichali spendlikom pred zavaraním a ocistili sme okvetné listky. Popichanie ma ten účel, aby počas sterilizácie egrese nepopraskali.
Neuviedla si kolko cukru na 1 liter vody a pri akej teplote sterilizovat. To su dôležité udaje. Ukladam a mozno ma to inspiruje. :-)
@marienka44 ja som sa s tym nestretla ,aby sa egreš popichal.Cukor davam 1kg na 2 l vody sterilizujem vo vriacej vode v hrnci asi 10 minut egreš keď je tvrdši ináč 8minut aj ribezle.Na ribezle davam 1,5 l vody 1kg cukor.Dnes idem zavarať marhule.Krasny dnik!!!!!!
Ja dávam 3 l vody a 1 kg cukru ,rozpustím a zalejem ovocie v pohári.A na višne dávam 3 l vody a 1,5 kg cukru .A sterilizujem v hrnci na zaváranie na 80 stupňov , a zmestí sa mi tam 16 veľkých pohárov.
Áno, aj my sme doma tak robili, ako píše Marienka44. Keby boli vo vetách dané čiarky, hneď by mali trochu iný a správny význam.

Pridaj komentár k receptu: