Moje prvé zaváranie uhoriek :P
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 12 fliaš - 0,7dl : | |
| 4,5 kg |
|
| 10 ks |
|
| 1 bal. |
|
| 1 bal. |
|
| Nálev na jednu 0,7 dl fľašu: | |
| 2 PL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 dl |
|
| Ostatné: | |
| podľa chuti |
|
| Nálev na 12 fliaš: | |
| 24 PL |
|
| 12 ČL |
|
| 1200 ml |
|
Postup
-
1
Uhorky dôkladne umyjeme, zbavíme stopiek. Pripravíme si fľaše. Na dno fľaše dáme korenia a cibuľu, poprípade feferónky a ukladáme uhorky. Pri ukladaní uhoriek dbáme na to aby sa ich tam zmestilo čo najviac.
-
2
Pripravíme nálev: cukor, Deko, ocot a dolejeme vodou do 4 L. Po zovretí nálevu ním plníme pripravené fľaše. Uzavrieme a vysterilizujeme v hrnci vystlanom utierkou vo vriacej vode cca 5-8 min. Necháme vychladnúť. ( Ja som ich rovno šupla do špajzičky )
- 3
Z tohto množstva mi vyšlo 12 kusov sedemdeciek. Pridala som aj ingrediencie na 1 fľašu, ak by niekto chcel robiť viac alebo menej. Do pár fliaš som nakrájala aj červenú cibuľu a celé uhorky mám teraz ružové :P :D Vyzerá to celkom zaujímavo :D Mne veľmi chutia :)
- 4
Ostala mi ešte cuketa, tak som zavarila aj tú, no sama som zvedavá ako to bude chutiť :P
- 3









Nic v zlom, si sikovna
Aj ja meriam cukor, nakladač a ocot na fľaše, ale nepaprem sa s nálevom. Nadávkujem suché do každej fľaše, prilejem vodovodu, zavriem a šup sterilizovať. (Lebo nálev je potvora, raz chýba, raz zvýši.)
Nemám fotopostup,ale je to veľmi jednoduché a ak si na fľašu napíšeš,koľko si dala cukru,octu ( môžeš robiť viac spôsobov ),pri degustácii ohodnotíš,ktorý spôsob vyhovuje a najviac chutí a potom už budeš len každý rok opakovať ten najchutnejší recept pre Teba.