Zaúdený pstruh s hráškovým pyré
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Filety pstruha očistíme, umyjeme a osolíme.
Očistené filety zrolujeme a uložíme na sito pre lepšie
údenie. Údime za studena asi 25 minút. Maslo
roztopíme na miernom ohni, pridáme bylinky a trochu vývaru, a keď všetko spolu zovrie, stiahneme
z ohňa a do pripraveného masla poukladáme
vyúdenú rybu, už ju však nevaríme.
- Na masle speníme nadrobno pokrájanú šalotku,
pridáme hrášok, zalejeme vývarom a necháme
zavariť asi 5 minút. Hrášok potom rozmixujeme.
Vzniknutú zmes dochutíme soľou, korením a citrónovým
tymianom.
- Z vody, cukru, soli, korenia a octu pripravíme sladkokyslý
nálev, ktorým zalejeme očistené a na mesiačiky
rozkrájané reďkovky. Všetko spolu vložíme do fliaš
a sterilizujeme 45 – 60 minút pri teplote 95 °C.
|