Zaúdený pstruh s hráškovým pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Filety pstruha očistíme, umyjeme a osolíme. Očistené filety zrolujeme a uložíme na sito pre lepšie údenie. Údime za studena asi 25 minút. Maslo roztopíme na miernom ohni, pridáme bylinky a trochu vývaru, a keď všetko spolu zovrie, stiahneme z ohňa a do pripraveného masla poukladáme vyúdenú rybu, už ju však nevaríme.
  2. Na masle speníme nadrobno pokrájanú šalotku, pridáme hrášok, zalejeme vývarom a necháme zavariť asi 5 minút. Hrášok potom rozmixujeme. Vzniknutú zmes dochutíme soľou, korením a citrónovým tymianom.
  3. Z vody, cukru, soli, korenia a octu pripravíme sladkokyslý nálev, ktorým zalejeme očistené a na mesiačiky rozkrájané reďkovky. Všetko spolu vložíme do fliaš a sterilizujeme 45 – 60 minút pri teplote 95 °C.