Zapekaný stonkový zeler

Zapekaný stonkový zeler (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Stonkový zeler - úžasná zelenina. Vyskúšajte.

4
porcie
50 minút
príprava
40 minút
na 170 °C

Postup

  1. Do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča dáme polovicu na kúsky (asi 3 cm) nakrájaného zeleru. Osolíme a okoreníme.
  2. Posypeme polovicou nastrúhaného syra.
  3. Rozložíme druhú polovicu nakrájaného zeleru, osolíme, okoreníme a opäť posypeme zvyškom syra.
  4. V mlieku rozšľaháme vajcia a zalejeme.
  5. Posypeme sekanou vňaťou a semienkami.
  6. Zakryté pečieme pomaly asi 40 minút, potom odkryjeme a dopečieme. Zeler nemá byť úplne mäkký, ale má zostať jemne chrumkavý.