Foto: evusik
Keď nemám čas na varenie, toto je rýchla varianta dobrého obeda. Prehľadám chladničku, mrazničku, komoru a uvarím z toho čo som našla.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Ako prvé si dáme variť na kolieska nakrájané zemiaky. Karfiol rozoberieme a krátko asi 5 minút povaríme a scedíme. Pridáme nakrájanú šunku, hríby (šampiňóny, alebo mrazené z domáce zberu....) a červenú papriku - ja som dala kápiu nakrájanú na kocky.
-
2
Na studenú panvicu si dáme kyslú smotanu, črievkový- tavený syr, a veľa pretlačeného cesnaku, čierne korenie. Ja som toto jedlo vôbec nesolila, syr je slaný dosť. Prehrejeme len toľko aby sa syr a smotana spojili.....
-
3
a vylejeme na karfiolovú zmes. Premiešame.
-
4
Do zapekacej misky naukladáme predvarené zemiaky, navrch dáme karfiolovú zmes....
-
5
...nato ešte poukladáme vrstvu zemiakov, zakryjeme alobalom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 15-20 minút .....
-
6
.... potom vyberieme z rúry, posypeme strúhaným syrom a dáme ešte na chvíľu zapiecť.
-
7
A takýto zapečený karfiol vyberieme z rúry, necháme trošku vychladnúť...
-
8
.... a rýchlo fotíme kým nám to nezjedia.
-
9
Podávame len tak samotné, alebo zo zeleninovým šalátom. My sme k tomu mali hríbky s cibuľkou naložené v sladkokyslom náleve.
Diskusia k receptu