Zapekaný karfiol (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Keď nemám čas na varenie, toto je rýchla varianta dobrého obeda. Prehľadám chladničku, mrazničku, komoru a uvarím z toho čo som našla.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Ako prvé si dáme variť na kolieska nakrájané zemiaky. Karfiol rozoberieme a krátko asi 5 minút povaríme a scedíme. Pridáme nakrájanú šunku, hríby (šampiňóny, alebo mrazené z domáce zberu....) a červenú papriku - ja som dala kápiu nakrájanú na kocky.
  2. Na studenú panvicu si dáme kyslú smotanu, črievkový- tavený syr, a veľa pretlačeného cesnaku, čierne korenie. Ja som toto jedlo vôbec nesolila, syr je slaný dosť. Prehrejeme len toľko aby sa syr a smotana spojili.....
  3. a vylejeme na karfiolovú zmes. Premiešame.
  4. Do zapekacej misky naukladáme predvarené zemiaky, navrch dáme karfiolovú zmes....
  5. ...nato ešte poukladáme vrstvu zemiakov, zakryjeme alobalom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 15-20 minút .....
  6. .... potom vyberieme z rúry, posypeme strúhaným syrom a dáme ešte na chvíľu zapiecť.
  7. A takýto zapečený karfiol vyberieme z rúry, necháme trošku vychladnúť...
  8. .... a rýchlo fotíme kým nám to nezjedia.
  9. Podávame len tak samotné, alebo zo zeleninovým šalátom. My sme k tomu mali hríbky s cibuľkou naložené v sladkokyslom náleve.