Zapekaný guláš
Autor receptu: redakcia
Postup- Mäso
nakrájame na kocky a
pripravíme marinádu.
Zmiešame olej, pretlačený
cesnak, rozdrvenú rascu
vopred navlhčenú), strúhanú
citrónovú kôru, mletú papriku,
nasekanú štipľavú papričku,
trochu soli a vegetu
- Takto pripravenú marinádu
pomiešame s mäsom a
necháme odstáť najmenej
hodinu, ale najlepšie cez noc
Medzičasom nakrájame
cibuľu na tenšie kúsky, papriku
na väčšie kusy a olúpané
zemiaky na plátky.
- Dno ohňovzdornej nádoby
alebo plechu obložíme plátkami
slaniny, na slaninu položíme
časť zemiakov a papriky,
trochu osolíme, vložíme
vrstvu marinovaného mäsa
a kúsky cibule. Postup ukladania
zopakujeme.
- Povrch
polejeme trochou oleja a
nádobu pevne prikryjeme.
Vložíme do rúry zohriatej
na 180°C a pečieme približne
1,5 hodiny. Po hodine
všetky zložky zľahka premiešame,
prelejeme vínom, pridáme
trochu vody, znovu prikryjeme
a pečieme ešte pol
hodiny.
|