Zapekaný guláš

Autor receptu: redakcia

120 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mäso nakrájame na kocky a pripravíme marinádu. Zmiešame olej, pretlačený cesnak, rozdrvenú rascu vopred navlhčenú), strúhanú citrónovú kôru, mletú papriku, nasekanú štipľavú papričku, trochu soli a vegetu
  2. Takto pripravenú marinádu pomiešame s mäsom a necháme odstáť najmenej hodinu, ale najlepšie cez noc Medzičasom nakrájame cibuľu na tenšie kúsky, papriku na väčšie kusy a olúpané zemiaky na plátky.
  3. Dno ohňovzdornej nádoby alebo plechu obložíme plátkami slaniny, na slaninu položíme časť zemiakov a papriky, trochu osolíme, vložíme vrstvu marinovaného mäsa a kúsky cibule. Postup ukladania zopakujeme.
  4. Povrch polejeme trochou oleja a nádobu pevne prikryjeme. Vložíme do rúry zohriatej na 180°C a pečieme približne 1,5 hodiny. Po hodine všetky zložky zľahka premiešame, prelejeme vínom, pridáme trochu vody, znovu prikryjeme a pečieme ešte pol hodiny.