Zapekaný baklažán s kuracím mäsom fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 25. mája 2014

Je tu určite mnoho receptov na baklažán, ale asi každý je v niečom rozdielny, ja Vám ponúkam ochutnať ten náš...

2
porcie
10 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

1 ks
300 g
1 ks
2 ks
2 pl
1 pl
1 pl
 na posypanie
1 čl




Postup

  1. 1

    Najskôr prekrojíme a vydlabeme vnútro s balažánu. Nasolíme ho a necháme 1/2 hodinu vypotiť, aby nebol horký...Kuracie mäso nakrájame na drobno (druhá, na väčšie časti nakrájaná porcia mäska pôjde na šalát)

    Zapekaný baklažán s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme a oleji, pridáme nakrájané chilli, chvíľu popražíme a pridáme mäso, opekáme kým sa nezatiahne...

    Zapekaný baklažán s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme horčicu, pretlak a na drobné kúsky nakrájanú, opláchutú, vysušenú dužinu z baklažánu. Osolíme a pridáme trošku cukru. Znížime teplotu a bez podlievania pomaly podusíme asi 10 minút.

    Zapekaný baklažán s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vypotené baklažány opláchneme, osušíme, potrieme aj zvonku olivovým olejom a naplníme udusenou zmesou...Do zapekacej misky som poukladala aj zvyšnú vydlabanú dužinu...

    Zapekaný baklažán s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zapekáme v predhriatej rúre a po 20 minútach posypeme postrúhaným syrom a ešte asi 5 minút necháme, nech sa syr roztopí....

    Zapekaný baklažán s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

cesminaz
Urcite chuti s tou plnkou super ;-) My baklazan tiez velmi lubime vseliako a aj plnit ho zvyknem.Ja ho nikdy nezvyknem nechat vypotit atd.., treba vediet podla farby a tvrdosti baklazanu,ze ktory nieje horky a taky kupit v obchode :-) Ja ked plnim,zvyknem podliat tiez trocha stavy..no ale kazdy to ma rad inak :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia