Zapekaný baklažán s jahňacinou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
33 minút na 180 °C |
Postup- Umytý baklažán popicháme vidličkou, potrieme olivovým olejom a zabalíme do hliníkovej fólie alebo alobalu. Takto pripravený baklažán pečieme v rozohriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút.
- Medzitým zohrejeme panvicu. Šalotku a dva strúčiky cesnaku nakrájame nadrobno. Na olivovom oleji osmažíme do sklovita. Pridáme mleté mäso s tymianom a restujeme, kým sa tekutina neodparí. Podlejeme rajčinami a dusíme asi 5 minút.
- Upečený baklažán prerežeme na polovičky, vydlabeme vnútrajšok a nasekáme. Zapekaciu misu vytrieme olejom, navrstvíme baklažán, mleté mäso a nakoniec biely jogurt rozmiešaný s pretlačeným cesnakom a vajíčkami. Zapekáme asi 8 minút.
|