Zapekaný baklažán s jahňacinou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
33 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Umytý baklažán popicháme vidličkou, potrieme olivovým olejom a zabalíme do hliníkovej fólie alebo alobalu. Takto pripravený baklažán pečieme v rozohriatej rúre pri 180 °C asi 20 minút.
  2. Medzitým zohrejeme panvicu. Šalotku a dva strúčiky cesnaku nakrájame nadrobno. Na olivovom oleji osmažíme do sklovita. Pridáme mleté mäso s tymianom a restujeme, kým sa tekutina neodparí. Podlejeme rajčinami a dusíme asi 5 minút.
  3. Upečený baklažán prerežeme na polovičky, vydlabeme vnútrajšok a nasekáme. Zapekaciu misu vytrieme olejom, navrstvíme baklažán, mleté mäso a nakoniec biely jogurt rozmiešaný s pretlačeným cesnakom a vajíčkami. Zapekáme asi 8 minút.