Foto: taxitaxi
Keďže každý máme ten " svoj " recept na Francúzske zemiaky, tak ja tu pridám ten svoj.Zámerne som ich " Francúzskymi nenazval.V našej rodine Zobraziť celý popisKeďže každý máme ten " svoj " recept na Francúzske zemiaky, tak ja tu pridám ten svoj.Zámerne som ich " Francúzskymi nenazval.V našej rodine veľmi nemáme radi klobásky, tak som použil dva druhy šunky.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zemiaky som očistil a nastrúhal na hrubšie plátky na kuchynskom robote. Tým istým nástavcom som nakrájal cibuľu a pór.
-
2
Nakrájal som šunku na malé kocky a vajíčka na plátky.
-
3
Na spodok pekáča som dal 7 plátkov údenej slaniny.
-
4
Na slaninu som dal prvú vrstvu zemiakov,osolil,okorenil a posypal paprikou. Nasledovali vajíčka,šunka,pór a cibuľa.
-
5
Druhá vrstva je rovnaká. Posledné sú zemiaky.
-
6
Nakoniec na zemiaky vylejem dve vajcia zmiešané so smotanou. Prikryjem a pečiem na 180°C 45 minút. Potom na vrch naukladám plátky syru a zapečiem v rúre pod grilom na 5 minút.
Diskusia k receptu