Zapekané zemiaky

Autor receptu: taxitaxi

Keďže každý máme ten " svoj " recept na Francúzske zemiaky, tak ja tu pridám ten svoj.Zámerne som ich " Francúzskymi nenazval.V našej rodine veľmi nemáme radi klobásky, tak som použil dva druhy šunky.

8
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zemiaky som očistil a nastrúhal na hrubšie plátky na kuchynskom robote. Tým istým nástavcom som nakrájal cibuľu a pór.
  2. Nakrájal som šunku na malé kocky a vajíčka na plátky.
  3. Na spodok pekáča som dal 7 plátkov údenej slaniny.
  4. Na slaninu som dal prvú vrstvu zemiakov,osolil,okorenil a posypal paprikou. Nasledovali vajíčka,šunka,pór a cibuľa.
  5. Druhá vrstva je rovnaká. Posledné sú zemiaky.
  6. Nakoniec na zemiaky vylejem dve vajcia zmiešané so smotanou. Prikryjem a pečiem na 180°C 45 minút. Potom na vrch naukladám plátky syru a zapečiem v rúre pod grilom na 5 minút.