Zapekané zemiaky
Autor receptu: taxitaxi
Keďže každý máme ten " svoj " recept na Francúzske zemiaky, tak ja tu pridám ten svoj.Zámerne som ich " Francúzskymi nenazval.V našej rodine veľmi nemáme radi klobásky, tak som použil dva druhy šunky.
8 porcií |
30 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Zemiaky som očistil a nastrúhal na hrubšie plátky na kuchynskom robote. Tým istým nástavcom som nakrájal cibuľu a pór.
- Nakrájal som šunku na malé kocky a vajíčka na plátky.
- Na spodok pekáča som dal 7 plátkov údenej slaniny.
- Na slaninu som dal prvú vrstvu zemiakov,osolil,okorenil a posypal paprikou. Nasledovali vajíčka,šunka,pór a cibuľa.
- Druhá vrstva je rovnaká. Posledné sú zemiaky.
- Nakoniec na zemiaky vylejem dve vajcia zmiešané so smotanou. Prikryjem a pečiem na 180°C 45 minút. Potom na vrch naukladám plátky syru a zapečiem v rúre pod grilom na 5 minút.