Zapekané plnené baklažány (fotorecept)

Autor receptu: vladokat

Tento chutný baklažánik vymyslela moja manželka a je to výborná chutná varianta bez mäska, takže vhodná aj pre vegetariánov.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny.
  2. Baklažány prekrojíme na polovice, posolíme ich a necháme pol hodinku "vypotiť". Medzi tým si vyhrejeme rúru na 180 °C.
  3. Pripravíme si suroviny na plnku: Paradajky sparíme vriacou vodou a ošúpeme, prekrojíme a lyžičkou zbavíme zrniečok a spolu s očistenými šampiónmi nakrájame na drobno. Cesnak nakrájame na plátky a mozarelu s bazalkou na drobné kúsky. Kuskus dáme do misky a zalejeme vriacou vodou (cca 2 dcl) a necháme naboptnať.
  4. Z nasolených baklažánov odsajeme prebytok vody papierovou utierkou a dáme ich na 20 minút do rúry. Po upečení ich vyberieme, vydlabeme vnútro a pripravíme si pekné lodičky :-)
  5. Na horúci olej hodíme cesnak, zľahka ho opečieme, pridáme šampióny a taktiež opečieme. Ďalej postupne pridávame paradajky, vydlabané kúsky baklažánov, mozarelu, bazalku a pripravený kuskus, podľa chuti dochutíme soľou, čiernym korením, rozmarínom a oreganom spolu krátko prehrejeme a premiešame.
  6. Hotovou zmesou kopcovito naplníme vydlabané baklažány a bohato posypeme nastrúhaným parmezánom. Hodíme do rúry zohriatej na 200 °C.
  7. A necháme niekoľko minutiek zapiecť pekne dohneda a máme hotovo. Veľmi sme si pochutili :-)