Zapekané karé so šampiňónmi a syrom

kimika - bez fotkykimika, 3. decembra 2011
Zapekané karé so šampiňónmi a syrom
Foto: kimika

Tak toto jedlo vznikalo počas varenia. Najskôr som mala v pláne uvariť dusené karé na šampiňónoch, keď sa už mäsko pomaly začalo dusiť ma Zobraziť celý popisTak toto jedlo vznikalo počas varenia. Najskôr som mala v pláne uvariť dusené karé na šampiňónoch, keď sa už mäsko pomaly začalo dusiť ma napadlo, že tam pridám na jemno pokrájanú oravskú slaninu a a zapečiem. No, môžem povedať, že je to výborné! Recept som napísala samozrejme podľa správneho postupu nie tak ako som ho robila za chodu :)

Suroviny

 čerstvé




Postup

  1. 1

    Rezne si nakrájame, vyklepeme, okoreníme a z každej strany poopekáme, odložíme na teplé miesto. Cibuľu a slaninu si na drobno nakrájame, orestujeme, pridáme nakrájané šampiňóny, orestujeme, poprášime červenou paprikou a zeleninovým vývarom zalejeme, okoreníme, orascujeme, podľa chuti osolíme alebo ovegetíme. Necháme prevrieť a pridáme šľahačkovú smotanu v ktorej je zamiešaná lyžica hladkej múky. Rezne poukladáme do zapekacej misy, zalejeme omáčkou a cca 40 minút zapekáme. Asi 5 minút pred koncom pečenia posypeme strúhaným údeným syrom. Podávame najlepšie s ryžou. Prajem dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

evanaaa
No, vidíš, Kimika, ako sa rodia dobré nápady. Dokonca, počas varenia, za behu. A je to možno lepšie, ako keby si to len podusila.
mataliptak
hm to vyzerá velmi chutne ... a na krásnom tanieri :-) ukladám a určite vyskúšam podla teba...
kimika
ďakujem za komentáre :) naozaj je to výborné. dnes som varila znova, na želanie mojej polovičky, včera sa všetko pojedlo :)
sneica
tot jedlo je paradne mnam...taketo zelanie mam aj ja...:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia