Zapekaná cuketa

hrky - fotkahrky, 24. augusta 2013
Zapekaná cuketa
Foto: hrky

Veľmi dobrý a ľahký receptík, ktorý často robievam keď je sezóna cukiet.

10
porcií
25 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Cuketu si ošúpeme a nakrájame na polmesiačiky. Cibuľu a papriku tiež. Rajčiny dáme do vriacej vody a zbavíme sa šupky a tiež nakrájame

  2. 2

    Na plech s papierom si poukladáme cuketu, posypeme koreninami, môžete samozrejme obmeniť, ja tiež mením podľa mojej aktuálnej chuti :)

    Zapekaná cuketa - obrázok 2
  3. 3

    Na ňu potom poukladáme rajčiny, papriku a cibuľu . Dáme zapiecť asi na 25 minút 180 stupňov Krátko pred dopečením ešte posypeme nastrúhaným syrom a dopečieme cca 5 minút, kým sa syr krásne neroztečie a nevonia po celej kuchyni :) Dobrú chuť .)

    Zapekaná cuketa - obrázok 3

Diskusia k receptu

hrky
neoľutuješ dablica:) je to mňamka :)
marikafil
Upečené, skoro aj zjedené:-) Veľmi chutné. Akurát som namiesto cukety vyskúšala kalabasu a tá je zrejme vodnatejšia, takže ten papier na pečenie sa po chvíľke rozmočil - tak nabudúce ho nedám. Ale určite ešte zopakujem!
sisinka131
Ja som to robila tiež, ale na spodok som dala trošku zemiakov, na to cukiny, syr mozarelu, olivy a ako píše marikafil - kalabásu, paradajky a na ne bazalku, trošku postrúhaného syra a trošku šľahačky-aj chlapi sa najedia. Korenie ani tymián nedávam...ale každý podľa chuti...
buba29
vyskúšané,výýýbornéééé,dakujem za recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia