Zapečený zajko v smotane
Autor receptu: danculka
Recept mám od mamky,dakedy sme chovali zajačiky,ale ja teraz na tento spôsob robím aj kurča,mám rada ,ked je jedlo v jednom hrnci potom mám viac času na internet ,.ha,ha,ha..
8 porcií |
20 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Zajka rozporcujeme na 8 porcií,ktoré posypeme z každej strana gri.korením,očistené zemiaky pokrájame na kolieska a dáme na vymastený pekáč maslom a sposolíme ich podľa chuti./niekto menej niekto viac/ a na vrch poukladáme porcie mäska a zakryjeme ich slaninou a dámepiecť do trúby , aby sa mäska upieklo do ružova.Pekáč máme zakrytý. Vajíčka a smotanu rozmixujem a pridám vegetu.Ked´je mäsko upečené zalejeme zmixovanou smotanou a dopečieme.Ked´si pekne poukladáš mäsko dá sa ti to krajať v pekáči na porcie v tvare štvorca,stačí ku tomu podať dobrý uhorkový šalát,dobrú chuť.