Pečený plnený syr

Zapečený plnený balkánsky syr a kapia (fotorecept)

Autor receptu: begonia2

Tento recept mám veľmi rada. Je to jednoduché a rýchle.

3
porcie
15 minút
príprava
35 minút
na 190 °C °C

Suroviny

Postup

  1. Syr vytiahneme opatrne z obalu, tak aby sme ho nepolámali. Prerežeme na polovicu. Z jednej polovice vyrežeme obdĺžnikový otvor ostrým nožom. Pozor nepolámať. A vyrezanú polovicu položíme na druhu plnú polovicu. Výrez požijeme do plnky.
  2. V nádobe strúhame eidam a výrez zo syra. Pridáme vajcia, smotanu a kôpor. (Ak nemáme kôpor môžme použiť petržlenovú vňať.) Nesolíme, syry sú dosť slané. Všetko premiešame.
  3. Plníme výrez na syre. Na kapii vyrežeme otvor na veľkosť kávovej lyžičky a vyberieme jadrovník. Cez otvor naplníme lyžičkou papriku. Plech máme potretý olejom a slabo posypaný strúhankou a na to ukladáme syr a papriku. Plech vložíme do vyhriatej rúry na 190 °C na 30 - 35 minút. Podla rúry ako pečie.
  4. Po tejto dobe je to pekné upečené, voňavé a moc chutné.