Pečený plnený syr
Zapečený plnený balkánsky syr a kapia (fotorecept)
Autor receptu: begonia2
Tento recept mám veľmi rada. Je to jednoduché a rýchle.
3 porcie |
15 minút príprava |
35 minút na 190 °C °C |
Postup
- Syr vytiahneme opatrne z obalu, tak aby sme ho nepolámali. Prerežeme na polovicu. Z jednej polovice vyrežeme obdĺžnikový otvor ostrým nožom. Pozor nepolámať. A vyrezanú polovicu položíme na druhu plnú polovicu. Výrez požijeme do plnky.
- V nádobe strúhame eidam a výrez zo syra. Pridáme vajcia, smotanu a kôpor. (Ak nemáme kôpor môžme použiť petržlenovú vňať.) Nesolíme, syry sú dosť slané. Všetko premiešame.
- Plníme výrez na syre. Na kapii vyrežeme otvor na veľkosť kávovej lyžičky a vyberieme jadrovník. Cez otvor naplníme lyžičkou papriku. Plech máme potretý olejom a slabo posypaný strúhankou a na to ukladáme syr a papriku. Plech vložíme do vyhriatej rúry na 190 °C na 30 - 35 minút. Podla rúry ako pečie.
- Po tejto dobe je to pekné upečené, voňavé a moc chutné.