Zapečené zemiaky trochu inak
Autor receptu: haston
Neviem, ako sa vám bude tento recept pozdávať, ale ja mám občas rád zmenu a vtedy ho robievam. Je to vlastne viacero "malých receptov" zhrnutých do jedného.
Postup
- Očistené surové aj uvarené zemiaky nastrúhame a zamiešame. Pridáme smotanu (môžeme do nej pridať napr. hubovú nátierku, ktorú som už uverejnil), soľ, nadrobno nakrájanú cibuľu (prípadne aj roztlačený cesnak), spolu s vajcom, ochutíme koreninami a zamiešame. Hmotu dáme do vymastenej nádoby, v ktorej ju budeme v dobre vyhriatej rúre zapekať doružova. Podávame s ľubovoľným zeleninovým šalátom.
- Môžeme zamiešať do zemiakov aj cuketu, na pásiky nakrájanú zeleninovú papriku alebo nastrúhaný mladý kaleráb, namiesto vajca strúhaný tvrdý syr či tofu - skrátka fantázii sa medze nekladú, ani čo sa týka korenín.