Zapečené šunkové fliačky fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 1. januára 2012
Zapečené šunkové fliačky (fotorecept)
Foto: dorisa

Ostala nám údená krkovička, tak som uvarila cestoviny so šunkou.

4-6
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

1 balíček
2 ks
200-300 g
1 kelímok
150 g strúhaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny na zapekané cestoviny.

    Zapečené šunkové fliačky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cestoviny uvaríme v osolenej vode.

    Zapečené šunkové fliačky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým sa cestoviny varia, pripravíme si zapekaciu misu, vymažeme ju olivovým olejom. Smotanu vymiešame s vajíčkami. Údené mäso nastrúhame na hrubom strúhadle, alebo pomelieme.

    Zapečené šunkové fliačky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Uvarené cestoviny zmiešame vo väčšej mise spolu s nastrúhaným údeným mäsom, pridáme aj časť strúhaného syra.

    Zapečené šunkové fliačky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...pridáme zmes vajca a smotany. Ak treba, trocha osolíme a okoreníme, ale mäso je dosť slané, tak nebolo treba. Premiešame.

    Zapečené šunkové fliačky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zmes dáme do zapekacej misy.

    Zapečené šunkové fliačky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Posypeme zvyšným strúhaným syrom.

    Zapečené šunkové fliačky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dáme piecť do rúry. Ja som piekla asi 40 minút pri 200 stupňoch.

    Zapečené šunkové fliačky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Potom už len si nabrať. My sme mali k jedlu k zavárané uhorky, vhodná je aj cvikla.

    Zapečené šunkové fliačky (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

32 komentárov k receptu
@afataga , najradšej používam grahamové cestoviny a pohankové. Nemala som doma fliačky a tieto sťaby fliačky, také ohnuté veľké kúsky sa mi najviac páčili, lebo tie fliačky z obchodu klasické a vaječné sa zle varia a zliepajú sa. Inak nevyhľadávam bezvaječné. Ďakujem za komentár. @cica2 , aj ja ho zbožňujem, @marianna76 , ešte,že nám ostívajú zvyšky, že si potom môžeme takéto chutné jedlo pripraviť. Ďakujem za komentáriky:)
no fajn...) vyrobíme si domáce fliačky a je to.-))už sa chystám po sviatkoch aj ja variť niečo cestovinové...) dobrý nápad...-šikulka.-)Prajem Ti v Novom roku veľa zdravia, šťastia a láááásky@dorisa.- )))))
@dorisa mala si pravdu podobne, len my vacsinou robime domace cestoviny, takto som si rodinu rozmaznala :) Ja si to zase ulahcujem, ze syr nestruham, ale poukladam platky goudy na vrch a vytvori sa z neho taka syrova krusta. My uz mame aj pekac umyty aj dozy prazdne, zbytocne som vakuovala :)
Teda dobre si zúžitkovala údené mäso.Ja som ho pomlela,keďže som tiež mala údené v kapustnici,a vyšľahala.Robila som pomazánku na Silvestra.
Doriska, želám v Novom roku veľa zdravia, rodinnej pohody a veľa , veľa, skvelých receptov. A dnes aj u nás budú zapekané fliačky, už sa neviem dočkať
@dorisa aj ja robim z kupovanych cestovin a su vyborne ked vidim tie tvoje hned by som si dala .-)) ja mam tiez rada tieto "strapate" fliacky lebo tie rovne sa lepia na seba....no vyborne boli aj domace no to bolo davno veru co som uz nerobila...
@milamila , Ďakujem aj ja tebe želám veľa všetko najlepšie v Novom roku a aby nám všetkým dobre varilo:) ďakujem za komentár a dobrú chuť. @elisticka , veru, tie strapaté fliačky nemajú chybu. Mala by som aj ja skúsiť tie domáce.Ďakujem za komentár a prajem ti všetko dobré v novom roku, hlavne zdravie.
@Doriska , narobila si mi chute, po tom všetkom sa pomaly budeme vracať k takýmto jednoduchým jedlám, aj ja tak robím, len s malými obmenami, a cestovina kupujem, nerobím, tiež len celozrnné, špaldové a grahamové. Tak ti želám , dovarenia!
Ako dieťa som neznášala šunkové fliačky, moja mama ich nevarievala, zato ma s nimi kŕmili v školskej jedálni. Ale takto vylepšené smotanou, vajíčkom a syrom sú fakt dobré. Apropo, ktovie, čo do nich dávali v školských jedálňach, keď boli také nejedlé. :)

Pridaj komentár k receptu: