Zapečená plnka z kuracích pečienok

Autor receptu: haneska

Ľúbime plnku z kuraťa, ale kura akosi nebolo, tak sme si plnku zapiekli so zemiačikmi a výsledok nám veľmi chutil. Ideálne ako večera, alebo ľahší bezmäsitý obed.

3
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 230 °C

Postup

  1. Zemiaky uveríme v šupke, ošúpeme a nakrájame na kolieska.
  2. Na kocky nakrájame aspoň deň staré rožky a zalejeme polovicou mlieka. Pečienky nakrájame na malé kúsky a pridáme do misky s rožkami. Pridáme vajíčka. Ak sa nám zdá plnka suchá, pridáme zvyšok mlieka. Osolíme a okoreníme. Ak nemáme petržlenovú vňať, dá sa dať aj bazalka.
  3. Zapekaciu misku (ja používam menšiu) vymastíme a vyložíme zemiakmi, na zemiaky vylejeme plnku a navrch položíme zvyšné kolieska zemiakov. A dáme piecť.