Zapečená plnka z kuracích pečienok
Autor receptu: haneska
Ľúbime plnku z kuraťa, ale kura akosi nebolo, tak sme si plnku zapiekli so zemiačikmi a
výsledok nám veľmi chutil. Ideálne ako večera, alebo ľahší bezmäsitý obed.
3 porcie |
20 minút príprava |
60 minút na 230 °C |
Postup
- Zemiaky uveríme v šupke, ošúpeme a nakrájame na kolieska.
- Na kocky nakrájame aspoň deň staré rožky a zalejeme polovicou mlieka. Pečienky nakrájame na malé kúsky a pridáme do misky s rožkami. Pridáme vajíčka. Ak sa nám zdá plnka suchá, pridáme zvyšok mlieka. Osolíme a okoreníme. Ak nemáme petržlenovú vňať, dá sa dať aj bazalka.
- Zapekaciu misku (ja používam menšiu) vymastíme a vyložíme zemiakmi, na zemiaky vylejeme plnku a navrch položíme zvyšné kolieska zemiakov. A dáme piecť.