Foto: patroveckypitrs
Ráno som som spravil Marinované kuracie rezníky a k ním Petrovú kašu. Bolo toho dosť a ja som išiel na nočnú. Povedal som si Zobraziť celý popisRáno som som spravil Marinované kuracie rezníky a k ním Petrovú kašu. Bolo toho dosť a ja som išiel na nočnú. Povedal som si na druhy deň bude uvarené. Lenže človek mieni a život mení. Ráno prídem a hrniec z rezňov drese. Pozriem do chladničky a rezne fuč. No kaša ostala vyše kila. Vraj bol napínavý film tak to jedli ako chuťovku . A bolo po spaní, normálny šok. Som rád keď rodine chutí, no čo teraz s kašou. Tak som ju zapiekol a zvyšnú so použil na polievku. Stane sa to aj vám?
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Časť kaše som odložil na polievku. Ostatnú som zapiekol. Nebude mäso bude dobrá polievka a zapekance k nej. Ta kaša je dobré ochutená. mám tu na ňu recept. Takže kilo kaše, pol kila hladkej múky a asi 150 g strúhaného syra plus kvások. Kvások som urobil s vlažného mlieka, cukru, kvasníc a trochy soli. Všetko som to dobré vymiešal a nechal kysnúť. Keď mi vykysla plná misa, tak som cesto rozdelil na polky.
-
2
Do jedného pekáča som dal cesto, ktoré som roztiahol na cely plech potrel rozšľahaným vajcom a posypal zvyšným syrom. Dal som to piecť na 180°C na 45 minút. Každý nech si to prispôsobí vlastnej rúre aby bolo do hnedá upečené. Na druhy plech druhu polku cesta a na tu som podával na kocky krájanú slaninu. Tak isto dal zapiecť.
-
3
Po 45 minútach to voňalo riadne, lebo ta kaša bola ochutená a ta vydávala ohromnú vôňu. Počas pečenia som spravil polievku a tu sme zajedali s týmto. Ako ten môj dedo hovoril - je jedno aký si múdry, len aby si si vedel v živote poradiť. Takže želám aj vám dobrú chuť!
Diskusia k receptu