Zamilovaný slaný tunel s prekvapením fotorecept

lyali - fotkalyali, 18. júla 2013
Zamilovaný slaný tunel s prekvapením (fotorecept)
Foto: lyali

Niekto aj slaný koláč rád a aj tento je pečený z lásky láskam, takže srdiečka na ňom. A vnútri tunela (vo forme srnčí chrbát) plnka z bryndze a klobáska :-D Klobáska pre mojich chlapov ako stvorená :-) Moja kamarátka prečítala "vnútri NUTELA (vo forme srnčí chrbát) plnka z bryndze a klobáska"... tak sa teda riadne čudovala, že čo to za plnku :-) Monika B. nabudúce pre Teba aj nutel tunel :-) Zuzka de J. ďakujem, moja múza :-)

15 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
250 g
2 ks
4 ks
1 ks
200 g
hrsť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Zamilovaný slaný tunel s prekvapením (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Lístkové cesto vyvaľkáme (2-3 mm) najlepšie do obdĺžnika, ktorým vystelieme formu srnčí chrbát + aby sme mohli cestom zakryť vrch. A ešte sa mi podarilo ukoristiť z cesta na srdiečka, ktoré som ako prvé vložila do formy (pozn. formu nevymažem, nevysypem)

    Zamilovaný slaný tunel s prekvapením (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...

    Zamilovaný slaný tunel s prekvapením (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si plnku. Bryndzu zmiešame s celými vajíčkami. Pridala som aj redkvičku postrúhanú najemno (pozn. vytlačila som z nej šťavu) a jarnú cibuľku nakrájanú najemno.

    Zamilovaný slaný tunel s prekvapením (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...

    Zamilovaný slaný tunel s prekvapením (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Z klobáskovej zmesi som si urobila valček potrebnej veľkosti a obalila špenátovými listami (pozn. odporúčam viac vrstiev pre krajší efekt :-) ).

    Zamilovaný slaný tunel s prekvapením (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Polovičkou plnky naplníme budúci tunel, vložíme doňho klobáskový valček obalený špenátom a prikryjeme zvyšnou plnkou.

    Zamilovaný slaný tunel s prekvapením (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...

    Zamilovaný slaný tunel s prekvapením (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Plnku zakryjeme tými previsnutými okrajmi (pozn. z jednej strany som zakryla celý povrch a z druhej strany som prekryla pre istotu asi do polovičky a cesto obstrihávam pekne krásne nožničkami).

    Zamilovaný slaný tunel s prekvapením (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    A upečieme (pozn. piekla som 35 min na 200C - ale keď sa mi zdalo, že chytá už viac ako zlatistú farbu, prikryla som alobalom).

    Zamilovaný slaný tunel s prekvapením (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Po upečení som hneď vybrala z formy a nechala vychladnúť.

    Zamilovaný slaný tunel s prekvapením (fotorecept) - obrázok 11
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Slané chuťovky, Pečené

Diskusia k receptu

frezia68
Lístkové cesto skoro vôbec nepoužívam.Ale ten Tvoj krásny tunel ma zaujal,pekne si ho vyzdobila a musí chutiť :-) pekný recept.
tomas
Tie srdiečka nemajú chybu :) Skvelé!
anina6
perfektné, recept si ukladám, dúfam, že sa mi vydarí tak pekne ako tebe.
denyany
výborný nápad! a je tam všetko, čo môj muž má naozaj rád. prekvapím ho týmto tunelom na narodeniny.
pusta
krásne si sa vyhrala, chuťovo perfektný a vzľadovo náherný tunel si spravila.
gratulujem.
izabella929
beťár tunel.-) -zamilovaný....) krásne to vyzerá, pekná a zaujímavá práca s cestom.-)))
lyali
Dievčatá a Tomáš (udeľujem Ti čestné miesto medzi týmito devami, sa ale máš), ďakujem Vám veľmi pekne za Vaše komentáre :-) Keď tej lásky nikdy nie je dosť... tak jedlo na tanieri je taký úžasný bonus k nej :-)
samanka
úžasné, takýto nápad, keby tu bol tlieskajúci smajl...:-))). Lístkové cesto je naozaj variabilné....
rea1
aj tak som rozmýšľala, čo spravím na večeru. :-)) ako nápad perfektné a na vzhľad, no, ešte perfektnejšie. páči sa mi tvoj recept a naozaj ho dnes budem robiť.
medovnicek
aj mňa tento recept zaujal, bryndza s klobásou to sa bude páčiť môjmu chlapovi:)
mirkamt
@lyali , tiež chválim tvoje dielko, hoci som viac na sladké ako slané. Takže si prosím vysvetlenie, čo je "200 g klobásková zmes" zo surovín. Je to nejaký kupovaný polotovar, či podusená klobáska na cibuľke? Určite tento tunelík niekedy vyskúšam. Jednoduché a efektné a s bryndzou isto veľmi chutné.
jerica
Inšpirácia na pohľadanie , krásna práca a ešte krajší výsledok.
lyali
@mirkamt , ja som zas viac na slané :-D kupujem hotový polotovar v jednej blízkej predajni s mäsom - oni predávajú takúto samotnú zmes, alebo ju dávajú do črievok a predávajú ako grilovaciu klobásku - čiže je to neúdené.. ale z hotových klobások tých ešte mäkkých neúdených by sa dalo vnútro myslím vybrať :-) alebo možno skúsiť z hotovou klobáskou :-) akurát, že tá zmes sa dá formovať dľa potreby :-)
lyali
Ďakujem Vám varešky :-) @medovn íček - o to ide, bryndza a klobása taká fešná chlapská kombinácia :-)
zdezda
mňaaaam, všetky ingrediencie mám, tak asi aj ja túto dobrotu vykonám :-)
denyany
K tunelovaniu som sa dostala až dnes, ale stálo to za to.Tunel bol hotový raz-dva. Len som nezohnala redkvičku, ale aj bez nej je tunel vynikajúci.
lyali
@denyany , ďakujem Ti veľmi pekne za komentár. Veľmi ma potešil, keďže chutilo :-)

Nech sa nám v Novom roku zdarne všetkým varí
popri pevnom zdraví a láske v srdci :-)
margaretka28
jeho toto mi ušlo, ako dobre, že ste to vytiahli na svetlo, niekedy skúsim, ked bude príležitosť 5*