Domáce lístkové cesto (najrýchlejšie na svete :-))
Foto: egreska
Postup
-
1
Cesto začíname robit v mixeri s velkymi nožmi.Nasypeme muku,kakao,vhodime par kocočiek masla(asi 5-6) Maslo musí byt studene a nakrajane na male kocky.Rychlo a kratko 10 krat premiešame,kym sa maslo stratí.Treba pracovat rychlo aby bola hmota čim chladnejšia.Pridame zvyšne maslo a dva krat premiešame (kratko),vo vode rozpustime sol a pridame k cestu.Mixujeme 3-4 x ak sa vam zda cesto suche ,mozete pridat ešte par kvapiek studenej vody.Uz by sa to malo davat pekne dokopy.Vyklopime na pomučenu podložku a vyvalkame na obdlznik.
-
2
Pravu aj lavu stranu (po dlzke) zahneme do vnutra a cesto zrolujeme do rolady.Vytvarujeme obdlznik.Tym zrolovaním sa vytvoria pekne vrstvy.Dame do sačka a odložime na 1 hod do chladničky. Použivame ako obvykle alebo odložime do mrazničky (ževraj vydrží 3 mesiace).Da sa použit aj na slano.
michsamant: do listkoveho cesta sa bežne pridava ocot( o citrone som nevedela), treba vyskušat,mozno bude ešte lepšie
A sestra sa čudovala, že som robila domáce lístkové cesto (že taká babračka), ale vyviedla som ju z omylu. A na záver, je chutnejšie ako klasické lístkové cesto, takže odo mňa máš za recept tri jednotky s hviezdičkou. Ďakujem.
!! reštart pamäti :-)