Zabíjačkové batôžteky

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Príprava zabíjačkovej plnky: Cibuľu narežeme na malé kocky a speníme na oleji. Pridáme na nakrájanú domácu klobásu. Jemne to opražíme a pridáme kyslú kapustu, osolíme a okoreníme. Podusíme na miernom ohni do chrumkava. Necháme vychladiť.
  2. Vyvaľkáme lístkové cesto na štvorcový tvar, ostrôžkou narežeme 16 rovnakých dielov (8x8 cm).
  3. Dieliky cesta posypeme strúhankou a do stredu dávame zabíjačkovú zmes. Konce cesta potrieme žĺtkom a zbalíme do „batôžtekov“. Pripravené batôžteky potrieme žĺtkom a dáme na pekáč. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180 °C.