Zabíjačková kapusta

Autor receptu: marianna76

Mali sme zbytok kvasenej kapusty v súdku, dokúpila som mäso a spravila aspoň trochu kapusty ako sa zvykne pri zabíjačke robiť...

Postup

  1. Nachystala som pekné mäso, podľa chuti, aby bolo málo mastné, a aby ho bolo dosť pri kapuste.
  2. kapustu som dala do veľkého hrnca, pridala bob.list, korenie nové, aj čierne
  3. Navrch som naukladala mäso
  4. zaliala vodou podľa mojej potreby
  5. varila , nie na plno, tak mierne, po hodine a pol to vyzeralo takto
  6. Ešte chvíľu, asi 20 min. som nechala, nech sa úplne dobre uvarí...
  7. Mäso som vybrala, obrala od kostí...
  8. Nakrájala a pridala ku kapuste. Premiešala.
  9. Plnila som do pohárov na zaváranie. Nabudúce nezmiešam dohromady, ale budem dávať kapustu , mäso rozdelím a znovu kapustu a vodu z kapusty... Takto sa to myslím, že horšie robilo.... Je možné ešte dochutiť soľou.
  10. Zavárala som 100 stupnov / 35 minút. Nechala som vychladnúť v zaváracom hrnci,lebo som mala len 8 pohárov.