Zabíjačková kapusta
Autor receptu: marianna76
Mali sme zbytok kvasenej kapusty v súdku, dokúpila som mäso a spravila aspoň trochu kapusty ako sa zvykne pri zabíjačke robiť...
Postup
- Nachystala som pekné mäso, podľa chuti, aby bolo málo mastné, a aby ho bolo dosť pri kapuste.
- kapustu som dala do veľkého hrnca, pridala bob.list, korenie nové, aj čierne
- Navrch som naukladala mäso
- zaliala vodou podľa mojej potreby
- varila , nie na plno, tak mierne, po hodine a pol to vyzeralo takto
- Ešte chvíľu, asi 20 min. som nechala, nech sa úplne dobre uvarí...
- Mäso som vybrala, obrala od kostí...
- Nakrájala a pridala ku kapuste. Premiešala.
- Plnila som do pohárov na zaváranie. Nabudúce nezmiešam dohromady, ale budem dávať kapustu , mäso rozdelím a znovu kapustu a vodu z kapusty... Takto sa to myslím, že horšie robilo.... Je možné ešte dochutiť soľou.
- Zavárala som 100 stupnov / 35 minút. Nechala som vychladnúť v zaváracom hrnci,lebo som mala len 8 pohárov.