Z tejto oškvarkovej nátierky budete nadšení! Prezradíme vám, v čom je jej tajomstvo videorecept
Oškvarková nátierka, to je nehynúca klasika slovenských domácností. Ale táto je priam exkluzívna! Rodina i návšteva vás za ňu budú velebiť, ručíme vám za Zobraziť celý popisOškvarková nátierka, to je nehynúca klasika slovenských domácností. Ale táto je priam exkluzívna! Rodina i návšteva vás za ňu budú velebiť, ručíme vám za to, že sa na stole dlho nezohreje. Pozrite si video, ako ju pripraviť a buďte za hviezdu!
Foto: folklorika
Suroviny
500 g |
|
80 g |
|
200 ml |
|
4-5 PL |
|
3-4 PL |
|
1 ks stredne veľká |
|
1 strúčk |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Šunku nakrájame na väčšie kúsky a spolu s oškvarkami pomelieme. Zmes preložíme do misy a pridáme aj pomletú cibuľu, cesnak a lečo. Premiešame.
- 2
Pridáme pretlak, horčicu a čili, soľ a korenie podľa chuti. Dôkladne premiešame.
- 3
Nátierku dáme dáme do čistých suchých pohárov a dobre uzavrieme. Ak chceme nátierku uchovávať dlhšie, sterilizujeme ju 45-60 minút pri 95 stupňoch.
- 4
Autor videa: TV Folklorika, strih: TV Pravda
Tiež oškvarková nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja mám osvedčený recept od šéfkuchára p. Lukačoviča z Rajeckých teplíc. Bol tu uverejnený v rámci receptu na pivný chlebik, pod tým je oškvarková nátierka. Žiadne lečo sa tam nepridáva. V tomto Vašom vychválenom recepte nie je žiaden tuk, napr. maslo, masť ap. Ciže nie je to nátierka, ale paškvil. Tu je môj obšúbený recept na oškvarkovú pomazánku, nátierku. Nemusí sa strktne dodržať gramáž, len približne. Žiadna cibuľa, len cesnak, vajíčka na tvrdo, horčica, kyslé uhorky a samozrejme maslo a mleté škvarky. Hotovo.
varecha.pravda.sk/recepty/domaci-pivovy-chlebik-s-oskvark...
A oškvarky sú čo?
Skvarkova pomazanka s maslem?
Nedá sa nereagovať na tento komentár, preto som sa prihlásila na varechu.
Mám 70 a oškvarkovú nátierku "odjakživa" robím s lečom, nikdy, slovom: nikdy som nepridávala cesnak a už vôbec nie maslo, po domácej zabíjačke sme oškvarkovú sterilizovali do zásoby a to podľa našej chuti a našich zvyklostí. Napriek tomu si nedovolím tvrdiť, že nátierka bez leča, s cesnakom a maslom je paškvil. Trochu tolerancie a pokory ešte nikomu neuškodilo. Pán vo videu dal na verejnosť svoj obľúbený recept - s veľkou znalosťou kvalitných surovín na ktoré väčšina ľudí ani nemá dosah - nechoval sa snobsky a hlavne nikomu nič nevnucoval. Neverím, že tie bulvárne frázy sú jeho dielom. Možno sem už nikdy nič nenapíšem, ale nedalo mi nezastať sa slušného človeka. Niekto mi tu pripomína babku z našej ulice:"Ja tie kiwi nemám rada! Nikdy som to nejedla, ale nelúbim to!"
Ja osobne takéto recepty nemusím. No teraz to napíšem...Nikdy som takúto nátierku nerobila a ani nebudem. Je to mastné a nezdravé. Radšej si dám suchý chlieb ako natrieť si niečo také na chlieb no napriek tomu ze take nemam rada, nekritizujem ako ostatní... okrem toho bravčové je to najnezdravšie mäso čo existuje... proti receptu nič nemám. Pokial to nemusim jest tak mi to neprekáža... no ludia by sa radsej mali zamyslieť nadtym čo daju do úst ake nezdravé jedlá namiesto toho aby sa tu riesili nazvy receptov alebo ci tam ide masť, či maslo alebo este nieco mastnejšie...namočte si chleba do oleja na raňajky či už na večeru. Je to lacnejšie :-D
Dalo by sa diskutovat, co je nezdravsie, tuk alebo cukor....
Nehnevaj sa, ale ked teda odsudzujes "nezdrave" tuky....ty vypekas kazdu chvilu torty, zakusky, nepecene sladkosti, atd. s mnozstvom cukru, karamel, biscoff pomazanku pouzivas casto (ved aj to je len cukor, tuk, sol)... Myslis, ze to je zdravsie?
Okrem toho pouzivas mnozstva mascarpone, slahacky - ved to mas tiez vela tuku.
To je inak uplne tvoja vec. Aj ja si rada zamaskrtim:-). A tvoje maskrty su bezpochyby dobre (a aj velmi pekne). Ale tiez nie najzdravsie ;-).
Rada si niekedy dam na tanier aj "malu barinku" kvalitneho olivoveho oleja. Namacam si potom chlebik, k tomu rajcinku.
A tak isto by som si rada dala napr. aj chlebik s oskvarkami....(len nemam)
Som presvedcena, kus torty nie je zdravsi ;-).
Inak, vsetko s mierou, myslim, ze to je najlepsia cesta.
A neber to ako hadku. Lebo pisane slovo niekedy vyznie inak, ako je to myslene :-).
No veru ano odsudzujem taketo tuky a nejde len o tie tuky ale celkovo aj to bravčove maso a vsetko s tym spolocne...
Vypekam veru a veru mam aj zdrave maškrty bez cukru. A na moje dezerty sa treba pozriet aj inym okom. Velkost( mnozstvo) tych dezertov. Ze robim casto to je pravda. Raz za tyzden. A to ze kolko? Málo! Az tolko ze vacsinou sa mi ujde len ten kusok co vidno na videu. Robim male porcie na ukážku lebo mnozstvo sa vzdy da zdojnasobit alebo aj strojnasobit aj by niekto toho zakusku chcel viac... ze v jednej takej mojej torte su 3 vajcia. Sak niekto to zje na ranajky :-D okrem toho aj vseobecne niekto zdravo zije a hýbe sa tak ten 1 zakusok za tyzden vobec neuškodi. To si doprajú aj tie štíhle fitnesky ci modelky :-D
Dalsia vec ze zakusky neservírujem na ranajky. No takuto natierku pravdepodobne si ludia natru na chlieb na dobre rano alebo si dobre zaťažit žaludok na noc...
Vidiet v mojom profile tolko dezertov, vobec nie som prekvapena ze si vela ludi mysli ze mam plnu chladnicku len zakuskov a ze pravdepodobne kazdy z nas ma aspon 200 kg :-D a ranajkujeme zakusky, obedujeme torty a veceriame mikshaky :-D uplne to chapem. No len som to chcela trochu objasnit. Bravcove nejeme vobec nikto z nas, alkohol nepijeme, jedinu drogu co beriem je káva bez kofeinu a vacsinou aj bez cukru :-DD Rezne, fasirky ani nic podobne v oleji nekúpem ale vsetko co sa dá pečiem. Olej na vyprázanie pouzivam velmi malokedy. Mozno raz za rok. Okrem toho ze su to zbytocne vyhodene peniaze zato aby som mäso okupala v oleji, je to nezdrave... neberiem to vobec ako hadku. Som rada ze som mala moznost objasnit moje varenie, pecenie...
Okrem toho, vsetci tí co papaju taketo nezdrave dobroty na ranajky, obed, ci veceru... kto z vas robi aj nieco taketo? :-D
Netreba sa obávať nezdravých jedál. Existujú len nezdravé porcie. A kto si nedá na čo má chuť, nemá radosť zo života. Samozrejme nemyslím zo zdravotných dôvodov.
Nemám digi, mám obyč. A jednu část života to byl největší terorista mého života. Vše jsem tomuto fenoménu podřídila. S léty přibyl rozum. Teroristu vyjmu na světlo boží, jen kdy já chci.
To podepíšu, klidně i vlastní krví.
@bugout máš pravdu - zakázat. A pokud možno všechno. I dýchat - trénink tu byl nedávno, jedině přes dusítko... Hezky se nám spektrum nabídky Matky Země smrskává.
Každý jsme nějak nastavený. A každý dělá jak nejlíp umí. Můj děda jedl celý život tak, že dnes by ho obvodní lékař ukamenoval, kdyby k němu trefil do ordinace. Měli hospodářství, prasata, krávy, kačeny, slepice, kuřata, králíky bůhvíco ještě. Děda zeleninu jedl jedině přepasírovanou přes prase. Solil tak, že solivary mu mohli posílat metál každý rok. Pepřil tak, že leckteré jídlo bylo černé jako viks. Dožil se bezmála 90 - ti let. Až na sklonku života trochu chořel, ale i z toho se vyhrabal, přestože tomu lékaři nevěřili. Kapra jedl jedině na Vánoce. Když byla ryba jindy, vždy úkoloval babičku: Ludmilo, kup mmě klobásek. A babička šla pro klobásek. Hladný chlap je nebezpečný zepředu i zezadu.
A tie rezne,....tak ja sem tam, parkrat za rok si dam...neprejedam sa nimi. Dam si jeden. Ale ked uz robim rezen, tak taky normalny! Rezen ako sa patri :-). Takze ho "okupem v oleji", ako to ty hovoris.
A masko raz take, raz take, raz nijake...
Co jedia tie stihle fitnesky a modelky, to ma moc nezaujima :-). Tie absolutne nesledujem.
A mimochodom, mas tam 0,00 na displeji, takze ty tomu asi tiez moc nedas zabrat ;-)))) (to je myslene ako zart).
Krásny príspevok.🌷🙂