Oškvarková nátierka
Oškvarková nátierka

Z tejto oškvarkovej nátierky budete nadšení! Prezradíme vám, v čom je jej tajomstvo videorecept

folklorika - fotkaTV Folklorika, 28. júla 2022

Oškvarková nátierka, to je nehynúca klasika slovenských domácností. Ale táto je priam exkluzívna! Rodina i návšteva vás za ňu budú velebiť, ručíme vám za to, že sa na stole dlho nezohreje. Pozrite si video, ako ju pripraviť a buďte za hviezdu!

Videopostup

Suroviny

500 g
80 g
200 ml
4-5 PL
3-4 PL
1 ks stredne veľká
1 strúčk
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Šunku nakrájame na väčšie kúsky a spolu s oškvarkami pomelieme. Zmes preložíme do misy a pridáme aj pomletú cibuľu, cesnak a lečo. Premiešame.

  2. 2

    Pridáme pretlak, horčicu a čili, soľ a korenie podľa chuti. Dôkladne premiešame.

  3. 3

    Nátierku dáme dáme do čistých suchých pohárov a dobre uzavrieme. Ak chceme nátierku uchovávať dlhšie, sterilizujeme ju 45-60 minút pri 95 stupňoch.

  4. 4

    Autor videa: TV Folklorika, strih: TV Pravda

Diskusia k receptu

zizazi
Varecha je seriózny portál o varení. Je to moja srdcovka. Prosím nechcite ju dehonestovať podobnými bulvárnymi upútavkami či sprievodným slovom. Rada si prečítam ako recept vznikol, alebo, že rodina zverejnené jedlo miluje ale: "buďte za hviezdu" a podobne je bulvárna rétorika. Zbytočne ste pokazili dojem z dobrého receptu.
gabi58
Je to naozaj paradajkový pretlak? lebo sa mi to zdá skôr ako drvené paradajky, na pretlak je to nejaké riedke. Pretlak ma výraznú chuť a 4 lyžice sa mi zdá priveľa.
marienka44
Kto je autor receptu? Lebo keď otvorím dnešnú Varechu, je tam uvedené: Sons a keď sa recept otvorí, fiuruje pod názvom receptu: TV Varecha.
Ja mám osvedčený recept od šéfkuchára p. Lukačoviča z Rajeckých teplíc. Bol tu uverejnený v rámci receptu na pivný chlebik, pod tým je oškvarková nátierka. Žiadne lečo sa tam nepridáva. V tomto Vašom vychválenom recepte nie je žiaden tuk, napr. maslo, masť ap. Ciže nie je to nátierka, ale paškvil. Tu je môj obšúbený recept na oškvarkovú pomazánku, nátierku. Nemusí sa strktne dodržať gramáž, len približne. Žiadna cibuľa, len cesnak, vajíčka na tvrdo, horčica, kyslé uhorky a samozrejme maslo a mleté škvarky. Hotovo.
 varecha.pravda.sk/recepty/domaci-pivovy-chlebik-s-oskvark...

Zaujímavé video z archívu TV Varecha