Z tejto oškvarkovej nátierky budete nadšení! Prezradíme vám, v čom je jej tajomstvo videorecept
Oškvarková nátierka, to je nehynúca klasika slovenských domácností. Ale táto je priam exkluzívna! Rodina i návšteva vás za ňu budú velebiť, ručíme vám za to, že sa na stole dlho nezohreje. Pozrite si video, ako ju pripraviť a buďte za hviezdu!
Suroviny
500 g |
|
80 g |
|
200 ml |
|
4-5 PL |
|
3-4 PL |
|
1 ks stredne veľká |
|
1 strúčk |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Šunku nakrájame na väčšie kúsky a spolu s oškvarkami pomelieme. Zmes preložíme do misy a pridáme aj pomletú cibuľu, cesnak a lečo. Premiešame.
- 2
Pridáme pretlak, horčicu a čili, soľ a korenie podľa chuti. Dôkladne premiešame.
- 3
Nátierku dáme dáme do čistých suchých pohárov a dobre uzavrieme. Ak chceme nátierku uchovávať dlhšie, sterilizujeme ju 45-60 minút pri 95 stupňoch.
- 4
Autor videa: TV Folklorika, strih: TV Pravda
Tiež oškvarková nátierka:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Ja mám osvedčený recept od šéfkuchára p. Lukačoviča z Rajeckých teplíc. Bol tu uverejnený v rámci receptu na pivný chlebik, pod tým je oškvarková nátierka. Žiadne lečo sa tam nepridáva. V tomto Vašom vychválenom recepte nie je žiaden tuk, napr. maslo, masť ap. Ciže nie je to nátierka, ale paškvil. Tu je môj obšúbený recept na oškvarkovú pomazánku, nátierku. Nemusí sa strktne dodržať gramáž, len približne. Žiadna cibuľa, len cesnak, vajíčka na tvrdo, horčica, kyslé uhorky a samozrejme maslo a mleté škvarky. Hotovo.
varecha.pravda.sk/recepty/domaci-pivovy-chlebik-s-oskvark...
A oškvarky sú čo?
Skvarkova pomazanka s maslem?