Foto: nazarboncuk
Recept na tenučké börek-ové cesto. Je to veľmi jednoduché, chce to len trpezlivosť a silné ruky :)
10/30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Múku preosejeme do misky, zmiešame so soľou a pomaly prilievame vlažné mlieko.
-
2
Prstami miešame a prilievame mlieko. Vypracujeme hladké cesto a preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
-
3
Necháme prikryté odpočívať 15 minút. Potom vytvarujeme valec a rozkrájame na kúsky veľkosti golfovej loptičky. Rozvaľkáme natenučko, až je cesto takmer priesvitné. Podsypávame múkou. Aby nám pri príprave neobschli, každý plát položíme na papier na pečenie, uložíme další plát, papier a nakoniec prikryjeme vlhkou utierkou. Z uvedeného množstva vyjde asi 12 plátkov (30x40 cm).
ja ich proste zbožnujem :D
moj recept burek s tvarohom
Ozaj,mohla by si, prosím ťa, napísať ako sa volá ten klobúk na ktorom to pečú? Lebo to som ešte nezistila a zaujímalo by ma. Ďakujem.
má vo svojom blogu ďalšie špeciality. Tak študujem a nevychádzam z údivu. Dúfam, že sa nenahnevá za odkaz. Chystám sa skúsiť tú sladkú mrkvovú vec Cezerye. Tak veľmi by som chcela žiť južnejšie, tie možnosti úpravy zeleniny ma dostali. To by som sa kľudne vzdala i mäsa:-)))
@sovka ty si super :D ze hrabľovú násadu...pokojne, ja som kôli tomu zničila najväčšiu varechu akú sme doma mali, ale konečne si donesiem teraz ked pojdeme originál valček, lebo z toho varechového "kýptika" ma už bolia dlane :) Ozaj, tá veľká "panvica" na ktorej sa yufka robí sa volá "sac" (čítaj sadž).
@maartina :D nie nebola som, ale hneď by som sa prihlásila do kurzu keby bola možnosť :D
zeny vo svete su obrovskym prinosom, kde by sme bez nich boli...
este stastie, ze ceto si v phode mozeme kupit ci uz mrazene alebo priamo v speci obchdodoch, ktore tu mame, lebo takto pracne to vyrabat by som nemohla.
Pridavas skvele recepty, dakujem za originalitu!