Yufka (fotorecept)

Autor receptu: nazarboncuk

Recept na tenučké börek-ové cesto. Je to veľmi jednoduché, chce to len trpezlivosť a silné ruky :)

10/30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Múku preosejeme do misky, zmiešame so soľou a pomaly prilievame vlažné mlieko.
  2. Prstami miešame a prilievame mlieko. Vypracujeme hladké cesto a preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
  3. Necháme prikryté odpočívať 15 minút. Potom vytvarujeme valec a rozkrájame na kúsky veľkosti golfovej loptičky. Rozvaľkáme natenučko, až je cesto takmer priesvitné. Podsypávame múkou. Aby nám pri príprave neobschli, každý plát položíme na papier na pečenie, uložíme další plát, papier a nakoniec prikryjeme vlhkou utierkou. Z uvedeného množstva vyjde asi 12 plátkov (30x40 cm).