Banánový chlebík

Výživný banánovo-cuketový chlebík bez lepku

Autor receptu: novalim

Výživné raňajky, chutný snack, desiata či olovrant - to všetko vám zastreší náš recept na banánovo-cuketový chlebík bez lepku.* Banán a med mu dodá sladkosť, cuketa vláčnosť, pohánka, kokos a orechy zas potrebnú energiu. A keď do toho všetkého pridáme škoricu a vanilku, prevonia zaraz celý dom. Neváhajte a upečte si tento nadýchaný chlebík ešte dnes.

10
porcií
70 minút
príprava
50-55 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Banány roztlačíme vidličkou na kašu a v mise zmiešame s očistenou najemno nastrúhanou cuketou. Pridáme roztopené maslo a jemne vmiešame rozšľahané vajcia a med. V inej mise zmiešame spolu múky, kokos, kypriaci prášok, škoricu a vanilku. Do suchých prísad primiešame banánovo-cuketovú zmes a vytvoríme ani nie riedke ani husté cesto.
  2. Formu na chlebík vystelieme papierom na pečenie a cesto do nej rovnomerne vylejeme. Vrch posypeme vlašskými orechmi, ktoré potom jemne vtlačíme do povrchu cesta.
  3. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C približne 50-55 minút. Skontrolujeme drevenou špajľou, či je aj vnútri dobre upečený.
  4. Po upečení necháme úplne vychladnúť, môžeme posypať mandľovými lupienkami. Podávame s ovocným lekvárom, medom, maslom alebo čokoládovou nátierkou.