Banánový chlebík
Výživný banánovo-cuketový chlebík bez lepku
Autor receptu: novalim
Výživné raňajky, chutný snack, desiata či olovrant - to všetko vám zastreší náš recept na banánovo-cuketový chlebík bez lepku.*
Banán a med mu dodá sladkosť, cuketa vláčnosť, pohánka, kokos a orechy zas potrebnú energiu. A keď do toho všetkého
pridáme škoricu a vanilku, prevonia zaraz celý dom. Neváhajte a upečte si tento nadýchaný chlebík ešte dnes.
10 porcií |
70 minút príprava |
50-55 minút na 180 °C |
Postup
- Banány roztlačíme vidličkou na kašu a v mise zmiešame s očistenou najemno nastrúhanou cuketou. Pridáme roztopené maslo a jemne vmiešame rozšľahané vajcia a med. V inej mise zmiešame spolu múky, kokos, kypriaci prášok, škoricu a vanilku. Do suchých prísad primiešame banánovo-cuketovú zmes a vytvoríme ani nie riedke ani husté cesto.
- Formu na chlebík vystelieme papierom na pečenie a cesto do nej rovnomerne vylejeme. Vrch posypeme vlašskými orechmi, ktoré potom jemne vtlačíme do povrchu cesta.
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C približne 50-55 minút. Skontrolujeme drevenou špajľou, či je aj vnútri dobre upečený.
- Po upečení necháme úplne vychladnúť, môžeme posypať mandľovými lupienkami. Podávame s ovocným lekvárom, medom, maslom alebo čokoládovou nátierkou.