Vysmážané palacinky na slano

Autor receptu: zuzulienka03

Tieto palacinky patria u nás doma k tým obľúbeným, hoci sú trošku kalorickejšie, pretože sú vysmážané, ale je to dobrôtka. Plním ich syrom a šunkou, ale fantázii sa medze nekladú.

4
porcie
90 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Spracujeme cesto na palacinky. Vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme štipku soli a múku. Postupne prilejeme mlieko a olej. Hladké cesto bez hrudiek dostaneme, ak šľaháme hustejšie cesto do hladka a potom len pridáme zvyšok mlieka. Cesto necháme odstáť a potom pečieme na dobre rozpálenej teflónovej panvici z oboch strán palacinky. Pečieme ich na strednom plameni, aby sa príliš nevysušili a zostali mäkučké. Na panvicu stačí dať kvapku oleja pred pečením prvej palacinky, ostatné sa už nelepia. Z tejto dávky vznikne 10 - 12 palaciniek, podľa toho, aké hrubé ich spravíte a ako veľkú panvicu máte.
  2. Na vychladnutú palacinku položíme plátok alebo dva šunky a potom syr. Zrolujeme a zopneme špáradlom, aby sa nerozbalila. Takto naplnené palacinky obalíme v múke, rozšľahanom vajci a v strúhanke.
  3. Na panvicu dáme olej a palacinky opečieme zo všetkých strán. Podávame s hranolkami, opekanými zemiakmi alebo tak ako ja s novými varenými. Na jednu porciu stačia 2 - 3 palacinky, pretože sú veľmi sýte.