Slané koláče
Slané koláče

Vysmážané kúsky cesta s kôprom

cesminaz - fotkacesminaz, 5. júna 2017
Vysmážané kúsky cesta s kôprom
Foto: cesminaz

Kysnuté slané cesto s čerstvým kôprom.

15ks
porcií

Suroviny

600 g
2 ks
3 PL
1 zväzok
cca 3,75 dl
25 g
2 kl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Potrebujeme jeden poriadny zväzok kôpru. V záhrade mám teraz už väčši kôpor, a preto som tie mladé vetvičky oblámala dole zo spodnej stonky. Ďalej si na malé kocky pokrájame 2 menšie zemiaky, ktoré uvaríme celkom do mäkka a necháme potom na vlažné vychladnúť. Následne ich dobre popučíme a aj kôpor si nakrajame na drobno..

    Vysmážané kúsky cesta s kôprom - obrázok 1
  2. 2

    V jednej miske si najprv s múkou premiešame 2 kl soli. Potom pridame kôpor a lyžicou ho v múke tiež dobre premiešame. Následne pridáme ešte vlažné zemiaky, ktoré poriadne rozdrobíme v celej múke. Nakoniec dáme 3 pl jogurtu a vo 3 dl vlažnej vode rozmiešané kvasnice + 1 kl cukor. Tých zvyšných cca 0,75 dl pridávame postupne, ako múka pije. Vypracujeme polomäkké, lepkavé cesto. Pomocou múky ho iba napravíme do bochníka, už ho nemiesime! Poprášime ho múkou a necháme 1 h na teplejšom mieste nakysnúť..

    Vysmážané kúsky cesta s kôprom - obrázok 2
  3. 3

    Nakysnuté cesto vyklopime na pomúčenú dosku, vyvaľkáme na hrúbku cca 8 mm a pokrájame na väčšie štvorce.

    Vysmážané kúsky cesta s kôprom - obrázok 3
  4. 4

    Kúsky cesta napokon z oboch strán vysmážame v dostatočnom množstve oleja. Vysmážané ukladáme na kuchynský papier, aby odsal prebytočny tuk. Ja som ich po upečení z jednej strany vždy aj troška osolila.

    Vysmážané kúsky cesta s kôprom - obrázok 4
  5. 5

    Cesto je vďaka zemiakom ešte mäkšie než obvykle a kôpor mu dodá výbornú chuť :-) Je to vlastne niečo na spôsob lángoša, len s čerstvým nakrájaným kôprom. Hodí sa ako príloha k polievkam, ale aj takto samotné je velmi chutné :-) Dobrú chuť..

    Vysmážané kúsky cesta s kôprom - obrázok 5

Diskusia k receptu

21 komentárov k receptu
Výmyselníčka jedna, tak toto tu ešte nebolo! Kôpor je v záhrade, členovia našej rodiny nie sú na sladké, ale týmto sa im isto zavďačím. Vďaka Ti, ja sa neviem vynadívať na ten precízny a presný popis a fotky.
@Svedka :-) budem rada ak ochutnáte.A rada ťa znova vidím :-) @Pipnat ja som to sice este v rure nepiekla,ale iste že sa to da :-) Upečieš to bud v celku na plechu,alebo po kúskoch.Niekto vrch nenatiera,niekto zasa natrie bud vajcom,alebo mliekom.Poprípade natries po upečení este horuce maslom :-) @Arnilka :-) dakujem.
Dnes som ich o ca 14.ooh tie kúsky, niektoré boli aj kusy, dorobil...majú jednu veľkú preveľkú chybu...sú nehorázne žravé...sú ešte trochu teplé, takže onedlho ma začne bolieť brucho, ale tak mu treba, nemá byť pažravé a ešte malo vydržať...:-)
...niektoré mi trochu viac stmavli, ale hovorím si, že ak majú byť a basta fidli a komu sa nebudú páčiť, tak nech ich neje...niektoré som natrel som cesnakovým poterom ako na langoše a s prekvapením som zistil, že aj takto šmakujú...:-)
...na večeru idem uvariť zemiakovú polievku, tak skúsim, či budú aj k nej jedlé...
...a aby som nezabudol to hlavné...vďaka za recept...
@Jankov (9.6.2017 14:41)

Super,tesim sa tvojej správe :-) Aj ja som 2-3 bola potrela s rozotretym cesnakom,boli tiez chutné :-) Ale najlepsie boli samotne za tepla,presne ako pises.Ale verim,ze chutili aj s tou zemiakovou polievkou ;-) Dakujem ti za vyskusanie a za tvoju odozvu a som rada,ze chutili ;-)

Pridaj komentár k receptu: