Vysmážané kelové listy
Autor receptu: daewootn
Fotka je vlastná, fotka č.3 zobrazuje výsledné menu.
Porcia sa skladá z 3ks. vysmažené kelové listy, zemiaková kaša, zeleninová obloha - paradajky, uhorky, cuketa. Nakoľko kel ako základná surovina je dostupný v priebehu celého roka, vraciam sa k nemu podľa chute a potreby. Využívam ho ako doplnok pri
grilovačke, potom bez prílohy, len s chlebom alebo pečivom.
6 - 8 porcií |
15 minút príprava |
15 minút na 90 - 100 °C |
Suroviny
- približne 1 kg 1 kg hlávka kel
- 3 - 4 ks. ks. čerstvé vajcia
- podľa potreby g. múka hladká
- podľa potreby g. soľ
- podľa potreby ml. vlažné mlieko
- podľa potreby ml / na vysmážanie / olej
Postup
- Hlávku kelu opatrne rozoberieme na jednotlivé listy, ktoré vložíme na 3 min. do vriacej vody. Listy po vytiahnutí rozložíme na rovnú plochu a zaťažíme tanierom. Po vychladnutí vyrežeme hrubú časť listov / hlúb / a mierne ich naklepeme aby boli tvárne a ľahko spracovateľné.
Z vajíčok, múky, soli, mlieka, korenia, si zhotovíme cestičko ako na palacinky, ale musí
byť o niečo hustejšie - prax ukáže potrebu.
Listy ponoríme do cestička, pretiahneme masou a spojíme. Takto potom spojíme dva až
tri listy do tvaru rezňa a opečieme ich v horúcom oleji.
- Obrázok číslo 2. zobrazuje priame vysmážanie už spojených listov v celku ako rezeň.
- Fotografia číslo 3. je ukážkou výsledného menu ako je požadované v úvode.