Vyprážané šampiňóny (fotorecept)
Autor receptu: uschi
Šampiňóny podávame so zemiakmi opekanými na masle a kapustovo-mrkvovým šalátom.
3-4 porcie |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Šampiňóny očistíme kartáčikom, alebo rýchlo opláchneme pod tečúcou vodou a dáme odkvapkať na papierový obrúsok.
- Múku osolíme, pridáme vajcia, trošku mlieka a vymiešame na hladkú kašu, nie hustú, asi ako na palacinky. Huby zvnútra posolíme a okoreníme, obalíme v hladkej múke, v cestíčku a strúhanke /do strúhanky môžeme pridať aj nastrúhaný parmezán, alebo údený eidam/.
- Šampiňóny vypražíme vo fritovacom hrnci do zlatista a dáme na papierový obrúsok, aby odsal prebytočný olej.
- Zemiaky uvaríme v šupke do polomäkka, a potom ich orestujeme na troške masla, osolíme, okoreníme. Zeleninu na šalát nastrúhame, polejeme zálievkou z vody, cukru, octu a soli.
- Zostáva mi už len zaželať dobrú chuť!