Vyprážané šampiňóny (fotorecept)

Autor receptu: uschi

Šampiňóny podávame so zemiakmi opekanými na masle a kapustovo-mrkvovým šalátom.

3-4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Šampiňóny očistíme kartáčikom, alebo rýchlo opláchneme pod tečúcou vodou a dáme odkvapkať na papierový obrúsok.
  2. Múku osolíme, pridáme vajcia, trošku mlieka a vymiešame na hladkú kašu, nie hustú, asi ako na palacinky. Huby zvnútra posolíme a okoreníme, obalíme v hladkej múke, v cestíčku a strúhanke /do strúhanky môžeme pridať aj nastrúhaný parmezán, alebo údený eidam/.
  3. Šampiňóny vypražíme vo fritovacom hrnci do zlatista a dáme na papierový obrúsok, aby odsal prebytočný olej.
  4. Zemiaky uvaríme v šupke do polomäkka, a potom ich orestujeme na troške masla, osolíme, okoreníme. Zeleninu na šalát nastrúhame, polejeme zálievkou z vody, cukru, octu a soli.
  5. Zostáva mi už len zaželať dobrú chuť!