Vyprážané pirohy fotorecept

mojack - fotkamojack, 3. februára 2011
Vyprážané pirohy (fotorecept)
Foto: mojack

...fašiangová dobrota.

Suroviny

Cesto:
500 g
2 ks
300 ml
4 PL
2 PL
 ( 1 kocka )
1 čl
2 ks, malé uvarené -prelisované
naplň:




Postup

  1. 1

    Prísady na cesto dám vymiešať do pekárničky na chlieb.

    Vyprážané pirohy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vykysnuté cesto na tenko rozvaľkám a vykrajujem kruhy, rôzne veľkosti a zopár štvorcov.

    Vyprážané pirohy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravím makovú náplň. Mak, cukor a mlieko.

    Vyprážané pirohy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Túto naplň dám na kruhy, štvorce a preložím. Okraje dobre pritlačím a ešte nechám 10 minút odpočinúť.

    Vyprážané pirohy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pomohla som si vidličkou .

    Vyprážané pirohy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A už len vyprážať. Väčšie..

    Vyprážané pirohy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a menšie . Vypražené preložím na servitku.

    Vyprážané pirohy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po vychladnutí pocukrujem práškovým cukrom, ktorý môžem zmiešat s vanilínovým cukrom.

    Vyprážané pirohy (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

babidka
tak taketo som este nejedla - normalne si ma presvedcila , aby som ich skusila :-) Trosku mi pripominaju pirozky ktore sa predavali asi pred 30 rokmi v jednych lahodkach v Humennom ...mali tvar valceka , ale cesto aj plnka boli v podobnom duchu :-)Vtedy boli velmi popularne .aspon si pripomeniem mladost :-)
alexdidi
Sú to vlastne plnené šišky trochu iného tvaru...makové mám rada, sú fajnové:)
1x trogar
mojack
ano aj mne pripomínajú, predávali ich ešte teplé a olej veselo kvapkal :-)))
bejda7
Aj ja si na tie valčeky spomínam...masné ale chutili:)),tak preto ukladám...
andulka2
odporúčam pridať do maku trochu lekváru, plnka je šťavnatejšia. Výborný tip, práve som rozmýšľala, čo upečiem na víkend. Ď za tip.
pekarik
v rodine je tradicia slaných s kapustovou plnkou
elekra
Súhlasím s babidkou, presne tie pirôžky mi pripomenuli! Nezdravé, ale aké dooooobrééééé.
diabambulka
ano ano, presne tak vždy nám to mamina nosila ja som to zbožňovala a teraz vidím že to vyskúšam, sú podobné ako tie čo z nich ten olej kvápal? myslím chuťovo, no to keď bude tak a pripravím to mame keď k nej pôjdem odpadne dôfam že od úžasu, aké budú superrr, teším sa:-)
mojack
Mne to tak isto pripadalo ako , myslim že sme to volali " ruské pirôžky",
ale ten olej neboj sa kvapkat nebude. Tvar bol šúlok s plnkou. Ale ako ten tvar urobit , tak to neviem... a tie moje je jednoduchšie. S vidličkou aspoň viem, že plnka ostane dnu. Ak som zlepovala, tak pre istotu si cesto trochu potrite vodou. / polovicu kruhu / .
viedra
vypasaju dobre aspon preženem moju DP a nemožem to robit s tymi fofmičkami čo su na neviem na čo ale presne vypadaju ako tvoje
tothka
Vyzerajú dobre, u nás ich ešte predávajú makové aj tvarohové.
tieto určite vyskúšam.
mojack
Skušala som aj ja s "formičkami" ale vratila som sa naspat na klasiku. Ruky a vidlička.
diabambulka
chcem každému odporučiť, dnes som ich robila a chutí mi to viac ako šišky, výborné cesto, plnka podľa chuti jednoducho nebíčko v pusinke. Naozaj výborné, ďakujem určite pri nich zostanem a dnešným dňom ich zaraďujem do nášho jedálneho lístka :-)))
marikaxxl
Pirohy pečene:1kg muka vyberova,pol.smetolu,1kocka droždia,4uvarene zemiaky,2čl soli,pol.čl sody bikarbony,kysle mlieko.Všetko zmiešame na cesto,postup je ten isti,ako predchadzajuci recept.Prajem dobru chut!cesto je lepšie,ked je rietše.
pikica
robila som ich dva krát,sú supeeeeeeeeeeeer a to chutili všetkým mojim priateľom v Slovinsku,kde žijem...Teraz tu mame PUST/naše fašiangy/ a zajtra bude veľký karneval!!!Takže veselú zábavu a dobrú chuť.-)
kukulienka71
Šišky plnené makom robieva aj moja mama.Ja som ešte neplnila,ale je to výborné!!!!!!!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia