Foto: mojack
...fašiangová dobrota.
Postup
-
1
Prísady na cesto dám vymiešať do pekárničky na chlieb.
-
2
Vykysnuté cesto na tenko rozvaľkám a vykrajujem kruhy, rôzne veľkosti a zopár štvorcov.
-
3
Pripravím makovú náplň. Mak, cukor a mlieko.
-
4
Túto naplň dám na kruhy, štvorce a preložím. Okraje dobre pritlačím a ešte nechám 10 minút odpočinúť.
-
5
Pomohla som si vidličkou .
-
6
A už len vyprážať. Väčšie..
-
7
a menšie . Vypražené preložím na servitku.
-
8
Po vychladnutí pocukrujem práškovým cukrom, ktorý môžem zmiešat s vanilínovým cukrom.
ale ten olej neboj sa kvapkat nebude. Tvar bol šúlok s plnkou. Ale ako ten tvar urobit , tak to neviem... a tie moje je jednoduchšie. S vidličkou aspoň viem, že plnka ostane dnu. Ak som zlepovala, tak pre istotu si cesto trochu potrite vodou. / polovicu kruhu / .
tieto určite vyskúšam.
som rada, že ti chutilo.