Vyprážané kuracie pečienky
Autor receptu: nadasky
Tento recept je rýchly a chutný. Môžete ho urobiť na obed alebo na večeru. alebo iba ako mňamku!
5 porcií |
5 minút príprava |
25 minút na 90 °C |
Postup
- Najprv si umyte pečeň. Nesoľte!
Do jednej misky si nasypte hladkú múku, do druhej si rozšľahajte vajíčka - rozšľahajte ich a osoľte a do tretej misky dajte strúhanku.
Umytú pečienku postupne obaľujte v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke.
Smažte na rozpálenom oleji do zlatista.
Podávajte s varenými zemiakmi. Môžete dozdobiť zeleninkou a pridať tatárku.
- Množstvo zemiakov už si uvaríte podľa seba. Po uvarení na nich dajte plátky masla, nech nie sú tak suché. Dobrú chuť!