Vyprážané krídelká plnené pečienkou fotorecept

tinca - fotkatinca, 16. novembra 2010
Vyprážané krídelká plnené pečienkou (fotorecept)
Foto: tinca

Malé, ale chutné vybočenie z klasiky.

3
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g, (celé)
100 g (iná)
2 ks
 na vyprážanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny,krídelká a pečienku umyjeme.

    Vyprážané krídelká plnené pečienkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Palcom opatrne oddelíme kožu od mäsa a nakrájame si pečienky na kúsky, aby sa nám zmestili pod kožu.

    Vyprážané krídelká plnené pečienkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Krídelká naplníme pečienkou,kožu dobre dole stiahneme, aby nám pečienka nevypadla.

    Vyprážané krídelká plnené pečienkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nasolíme a obalíme v trojobale.

    Vyprážané krídelká plnené pečienkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom ich vypražíme na oleji, tí čo chcú mať dietnejšie tak ich môžu pokropiť olejom a upiecť v rúre (podľa receptu,ktorý som pridala Vyprážené kura bez vyprážania).

    Vyprážané krídelká plnené pečienkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ak nám zostala pečienka,tak ju obalíme v hladkej múke a plátky orestujeme na oleji, alebo tiež obalíme v trojobale a podávame s krídelkami.

    Vyprážané krídelká plnené pečienkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Môžeme servírovať, ja som ich podávala s hrozienkovou ryžou. RADA NAVYŠE-nemusia to byť len krídelká, môžeme takto upraviť aj stehná, len v tom prípade treba viac pečienky. Je to naozajstná pochúťka.

    Vyprážané krídelká plnené pečienkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    No a za dobrým obedom aj koláčik ku kávičke, ktorý priniesla susedka lebo má dvoch Stanislavov, takže som mala koláče bez práce.

    Vyprážané krídelká plnené pečienkou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
@tinca toto robím aj ja a strašne to ľúbim.... máš pravdu, že použiť sa dajú aj stehienka, ale krídelká sú lepšia.... je to fajnová bašta.... pekne s ati vydarili :-)
@tinca pre mňa to je niečo nové, lebo doteraz som robievala s pečienkou že som ju vložila do krídielka do stredu a preložila som časťou krídla , ale tento Tvoj postup najbližšie vyskúšam , páči sa mi to.!!
Doteraz som ich aj ja robila ako Jerica, ale teraz určite vyskúšam tento tvoj recept. Bude tam menej kože ako keď som nechávala všetky tri časti krídel. A keď už píšem, ešte raz ti poďakujem za ten recept na vyprážané kura bez vyprážania. Vďaka nemu si opäť môžem pochutnať na vyprážanom kuriatku, ktoré som vždy mala rada, ale odopierala som si ho, kvôli nezdravej príprave. A nielen to, takto pripravené je kuriatko oveľa šťavnatejšie, je to vidieť hlavne na prsíčkach. Recept som už, samozrejme poposúvala ďalej, takže ani nevieš, ale mnohí ľudia sú ti zaň vďační.
@sovka pekne ďakujem za uznanie, čo sa týka tých krídeliek, u nás je jeden jediný obchod, kde dostať len horné časti, ja ich mám rada aj ugrilované, aj na perkelt. Kedysi som vyprážala celé, aj tak tie chvosty som vždy odrezala a dala do polievky. Tieto som si obľúbila.

Pridaj komentár k receptu: